Σε ρυθμό Conference League η Νέα Φιλαδέλφεια – Σε αστυνομικό κλοιό Νέα Ιωνία, Περισσός, ΟΑΚΑ

Στον παλμό του μεγάλου τελικού του Conference League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Φιορεντίνα, που θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, κινείται σήμερα ολόκληρη η Αθήνα.

Η περιοχή γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ θυμίζει φρούριο με 5.000 αστυνομικούς να επιτηρούν το χώρο. Σχολεία όλων των βαθμίδων σε Νέα Ιωνία και Νέα Φιλαδέλφεια σήμερα παραμένουν κλειστά ενώ στους δρόμους πέριξ του γηπέδου έχουν ξεκινήσει οι απαγορεύσεις διέλευσης οχημάτων.

Παράλληλα ξεκινούν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια ΗΣΑΠ και τραμ καθώς και αρκετών λεωφορειακών γραμμών.

Τα μέτρα της Αστυνομίας για την μετακίνηση οπαδών στο γήπεδο Opap Arena προβλέπουν δύο σημεία συγκέντρωσης για τους φιλάθλους των δύο ομάδων (Fan Meeting Points), η μετακίνηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα, με συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν αποκλειστικά γι αυτόν το σκοπό.

Στον Περισσό οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ της Φιορεντίνα

Ειδικότερα, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια, θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο. Από εκεί στις 18:30 θα ξεκινήσει η μεταφορά τους με συρμούς του ΗΣΑΠ, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, προς τον σταθμό «Περισσό», και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο γήπεδο με τη συνοδεία αστυνομικών.

Παράλληλα, για τους φιλάθλους της Φιορεντίνα, στους οποίους έχουν διατεθεί μπλε εισιτήρια, έχει προβλεφθεί η συγκέντρωσή τους σε χώρο στο Ο.Α.Κ.Α. , ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.

Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους, που έχουν εξασφαλίσει λευκό εισιτήριο, θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς «Ειρήνη» και «Θησείο» του ΗΣΑΠ, με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, τον σταθμό «Περισσό».