Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Χειρόφρενο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα (28/2) ολόκληρη η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, καθώς και Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Σημειώνεται ότι όσοι αποφασίσουν σήμερα να βρεθούν πίσω από το τιμόνι με κατεύθυνση προς το κέντρο θα πρέπει να οπλιστούν με ιδιαίτερη υπομονή, αφού «χειρόφρενο» λόγω της απεργίας έχουν τραβήξει οι οδηγοί σε τραμ, μετρό και ηλεκτρικό, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 το πρωί, ωστόσο ήδη από τις 09:00 έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο συγκεντρώσεις από διάφορα σωματεία. Με τη σειρά του το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 10:30 π.μ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο λόγω των συγκεντρώσεων -«Αποφύγετε το κέντρο» λέει η ΕΛ.ΑΣ.
Την ίδια ώρα, στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα προχωρήσει η Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς από τις 9 θα πραγματοποιηθούν συναθροίσεις – συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ
Ακινητοποιημένα θα είναι καθ’ όλη την ημέρα μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, καθώς 7 σωματεία αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Τρένα – προαστιακός
Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί επίσης και στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων των εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Λεωφορεία, τρόλεϊ
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 21:00, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Ταξί
Οι ιδιοκτήτες ταξί με απόφαση του ΣΑΤΑ συνεχίζουν και σήμερα για δεύτερη ημέρα την απεργία τους (λήγει στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης).

Δεμένα τα πλοία
Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία που αναχωρούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων. Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν λύσεις στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις και μέτρα για την ακρίβεια