Σίδνεϊ: Μακελειό σε εμπορικό κέντρο με 6 νεκρούς – Ανάμεσά τους κι ένα βρέφος

Παγκόσμιο σοκ έχει προκληθεί από το αδιανόητο μακελειό που σημειώθηκε σήμερα, Σάββατο (13/3) σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, με έναν 40χρονο να αφαιρεί τη ζωή από έξι ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από τα πυρά μιας γυναίκας αστυνομικού.

Ανάμεσα στους νεκρούς και μια 38χρονη μητέρα η οποία ταυτοποιήθηκε ως το ένα από τα θύματα της αιματηρής επίθεσης. Η ίδια προσπάθησε με αυταπάρνηση να προστατέψει το μωράκι της 9 μηνών που ο δράστης κατάφερε να μαχαιρώσει. Η ίδια άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, ενώ το βρέφος δίνει πλέον τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Τη φωτογραφία της 38χρονης μητέρας που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ δημοσίευσε η Daily Mail βυθίζοντας στη θλίψη το κοινό που παρακολουθεί εμβρόντητο τα όσα γίνονται γνωστά για το μακελειό με τους έξι νεκρούς πολίτες.

Σκηνές χάους αφηγούνται αυτόπτες μάρτυρες του αιματηρού περιστατικού που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ όπου ένας μανιακός σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ.

Το εμπορικό κέντρο Westfield που σημειώθηκε η επίθεση αποτελεί ένα δημοφιλές και πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στα ανατολικά της κεντρικής επιχειρηματικής περιοχής του Σίδνεϊ και είναι κοντά στη διάσημη παραλία Bondi. Όπως κάθε Σάββατο ήταν κατάμεστο από επισκέπτες και ιδιαίτερα από οικογένειες και μικρά παιδιά.

«Ήταν μακελειό…Είδα έναν άνδρα να μαχαιρώνει αδιακρίτως»
«Ήταν μακελειό…Είδα έναν άνδρα να μαχαιρώνει αδιακρίτως», είπε στο ABC News μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν σε κοντινή καφετέρια με τα δύο μικρά παιδιά του την ώρα που ξεκίνησε η επίθεση.

Μόλις ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι μέσα στον χώρο του εμπορικού Westfield στο Bondi εκτυλισσόταν κάποιου είδους επίθεση, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, άρχισε να συρρέει προς την έξοδο του εμπορικού για να σωθεί.

Πηγή: iefimerida.gr