Πώς θα φτάσει στην Αθήνα με ειδική πτήση το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης θα διαδώσουν σήμερα οι απανταχού ορθόδοξοι χριστιανοί. Ήδη σε πολλές εκκλησίες γιορτάζεται η Πρώτη ΑνάστασηΤο Άγιο Φως θα παραλάβει, από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, ελληνική διπλωματική αποστολή και η άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αναμένεται περίπου στις 19.30, απ` όπου θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της χώρας με έκτακτες πτήσεις.

Ειδική πτήση της AEGEAN, χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο, αναχώρησε το πρωί από την Αθήνα για να φέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αγάπης. Στο αεροσκάφος που αναμένεται να προσγειωθεί γύρω στις 8.30 θα επιβαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως που θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 16.30.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει, επίσης, συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περίπου στις 19:30 με αεροσκάφος Α320neo της AEGEAN και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια αεροπορικώς.

Πηγή: ΑΠΕ