eneaionia.gr

Πως ο Σκλαβενίτης μεταμόρφωσε την παλιά Renault – Δείτε το νέο κατάστημα

Αλλαγή σελίδας και εικόνας στη Νέα Φιλαδέλφεια, πέτυχε ο Σκλαβενίτης στο ιστορικό σημείο που λειτουργούσε η παλιά Renault και αποτελεί εμβληματικό τοπόσημο στo 10o χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Μετά από χρόνια εγκατάλειψης των παλιών εγκαταστάσεων της γνωστής έκθεσης αυτοκινήτων, στην ίδια θέση πια δεσπόζει το νέο υπερκατάστημα Σκλαβενίτη.

Πως ο Σκλαβενίτης μεταμόρφωσε την παλιά Renault

O χώρος ετοιμάστηκε εντατικά στη διάρκεια του καλοκαιριού και το βράδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου φωταγωγήθηκε και έκανε την τελική πρόβα για την έναρξη της λειτουργίας του.

Κόμβος Renault: Το σημείο κλειδί που σήμερα βρίσκεται ο Σκλαβενίτης όπως ήταν παλιά
Κόμβος Renault: Το σημείο κλειδί που σήμερα βρίσκεται ο Σκλαβενίτης όπως ήταν παλιά

Το θέαμα ήταν πραγματικά συγκλονιστικό, καθώς στη θέση των παλιών εγκαταστάσεων της Renault, που πλήγωναν αισθητικά την περιοχή, αναδύθηκε ένα σύγχρονο εμπορικό συγκρότημα, με προσεγμένο περιβάλλοντα χώρο.

Σύγχρονο κτήριο με υψηλή ενεργειακή απόδοση

Πρόκειται για υπερκατάστημα συνολικής έκτασης 16.500 τ.μ. στο οποίο απασχολούνται περίπου 230 άτομα. Διαθέτει δύο υπόγεια πάρκινγκ και ένα πάρκινγκ στο δώμα με συνολικά πάνω από 200 θέσεις στάθμευσης, ενώ στη στέγη έχουν εγκατασταθεί 500 πάνελ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το νέο κατάστημα που ξεκίνησε τη λειτουργία του την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, διαθέτει εκτός από τα βασικά τμήματα και επιπλέον Αρτοζαχαροπλαστείο, Ιχθυοπωλείο, Έτοιμα Φαγητά, Τμήμα Beauty, Βιβλιοπωλείο, Παιχνίδια, Είδη σπιτιού και εποχικά είδη, Καφετέρια, Παιδότοπο, Ανθοπωλείο. Ακόμη διαθέτει 2 υπόγεια parking και 1 πάρκινγκ στο δώμα, συνολικής χωρητικότητας 200 θέσεων στάθμευσης.

Το νέο υπερσύγχρονο εμπορικό κτήριο της Σκλαβενίτης στην παλιά Renault
Το νέο υπερσύγχρονο εμπορικό κτήριο της Σκλαβενίτης στην παλιά Renault

Το νέο κτήριο είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς περιλαμβάνει φωτοβολταϊκό πάρκο με πάνω από 500 πάνελ στο στέγαστρο του κτιρίου, με σύστημα net metering και συστήματα ενεργειακής διαχείρισης όλων των χώρων. Επίσης διαθέτει φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.