Πρώτη νίκη για το “Κίνημα της Πετσέτας” – Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι στις παραλίες

Το «Κίνημα της Πετσέτας» για ελεύθερες παραλίες πέτυχε την πρώτη του νίκη στην παραλία Μικρή Σάντα Μαρία, στην Πάρο.

Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες ξηλώθηκαν εν μία νυκτί από τη μισή παραλία Μικρή Σάντα της Πάρου, η οποία είναι πλέον προσβάσιμη -έστω κατά το ήμισυ- σε όλους τους λουόμενους.

Το «Κίνημα της Πετσέτας», η Κίνηση Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες, ξεκίνησε τις διαμαρτυρίες του για την κατάληψη των παραλιών με ξαπλώστρες από την Πάρο και έχει εξαπλωθεί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Οι πολίτες προχώρησαν σε καταγγελίες, κατακεραυνώνοντας τις καταχρηστικές πρακτικές από τους επιχειρηματίες, οι οποίοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κίνησης, Χρήστο Γεωργούση, βάζουν σωματοφύλακες και χρεώνουν τις ξαπλώστρες 120 ευρώ.

Παρόμοιες δράσεις σαν αυτές στην Πάρο καταγράφονται και σε άλλα ελληνικά νησιά, ενώ την ίδια ώρα ξεκινούν έλεγχοι στις παραλίες -με την ευθύνη του κράτους- για τη νομιμότητα ή όχι για την κατάληψη με ξαπλώστρες των κατά τόπους παραλιών.

Χωρίς ξαπλώστρες η μισή παραλία Σάντα Μαρία
Χρήστης του Facebook γνωστοποίησε χθες την είδηση της απελευθέρωσης της παραλίας μέσω Facebook, κοινοποιώντας φωτογραφίες στην ομάδα «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες».

Πηγή: iefimerida.gr