Πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης καταθέτει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα Τέμπη

Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» που αναφέρει ότι έγινε αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη και την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση μομφής στην Κυβέρνηση.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, και σε από κοινού κατάθεση δυσπιστίας με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου Την Τρίτη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει το αίτημα δυσπιστίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και η Νέα Αριστερά δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την πρόταση, ενώ το ΚΚΕ διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να συνυπογράψει το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα στηρίξει στη Βουλή αν τελικά κατατεθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «χυδαία προσπάθεια οικονομικών συμφερόντων να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα».

Την παραίτηση του πρωθυπουργού και τη διενέργεια εκλογών με διεθνείς παρατηρητές ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Μαρινάκη να απαντά ότι προσβάλλει βάναυσα τη λαϊκή βούληση.