Πρόγραμμα Ψηφιακής Μαστογραφίας από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Πρόγραμμα ψηφιακής μαστογραφίας από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και το ΕΔΔΥΠΠΥ

Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, υλοποιούν πρόγραμμα εξετάσεων ψηφιακής μαστογραφίας για όσες κατοίκους της πόλης επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας.

Η πρώτη εξέταση του 2023 είναι προγραμματισμένη για τις 24 Φεβρουαρίου στις 9.00 το πρωί στο Κέντρο Μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια). Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως και την Παρασκευή 17/2 το μεσημέρι με ένα τηλέφωνο στη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, στα Δημοτικά Ιατρεία 2132000196 ή στο ΚΕΠ Υγείας 2102724045 (εσωτ. 8).

Μάλιστα, φέτος είναι εξ αρχής προγραμματισμένες όλες οι διαθέσιμες ημερομηνίες της δράσης μέσα στη χρονιά, ώστε οι κάτοικοι της πόλης να επιλέγουν ποια τους εξυπηρετεί περισσότερο και να δηλώνουν εκ των προτέρων συμμετοχή.

Δήμος Ηρακλείου: Ψηφιακή Μαστογραφία για γυναίκες 40 έως 69 ετών

Οι εξετάσεις αφορούν γυναίκες από 40 έως 69 ετών, οι οποίες δεν έχουν νοσήσει ή νοσούν από CA μαστού ενώ πρέπει να έχει περάσει ένα έτος από την τελευταία τους μαστογραφία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θυμίζουμε για προσωποποιημένη πληροφόρηση και προτεραιότητα σε όλες τις ανάλογες δράσεις του Δήμου, οι Ηρακλειώτες μπορούν να εγγράφονται εύκολα, γρήγορα και δωρεάν στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας. Δημιουργώντας το online προφίλ της υγείας τους, μπορούν να λαμβάνουν με προσωπικά μηνύματα ενημερώσεις για όλα τα προγράμματα και τις εξετάσεις που κάνει ο Δήμος (όπως η συγκεκριμένη) και το ΕΔΔΥΠΠΥ. Η εγγραφή στο λογισμικό γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr στην ενότητα Online Εξυπηρέτηση.

Το πρόγραμμα ψηφιακής μαστογραφίας υλοποιείται με την συνδρομή του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».