Πρόγραμμα γιορτινών εκδηλώσεων στη Νέα Ιωνία

Ξεκινά την Παρασκευή 9/12 το πρόγραμμα των γιορτινών εκδηλώσεων στη Νέα Ιωνία. Οι εκδηλώσεις του Δήμου κάνουν πρεμιέρα με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Σημηριώτη.
Το γιορτινό δρώμενο θα αρχίσει στις 6.00 το απόγευμα με τη συμμετοχή των χορωδιών του ΟΠΑΝ (παιδική-νεανική και  παραδοσιακή), τη χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας και τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η Εύα Φάκλαρη θα μιλήσει για τα μικρασιατικά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, το νέο πρόγραμμα του Ο.Π.Α.Ν. “DANCE PASSION” θα μας ξεναγήσει σε ένα χορευτικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της κίνησης κάτω από τα φώτα του δέντρου μας για να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Ελένη Σχοινά και ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος

Πρόγραμμα γιορτής στη Νέα Ιωνία για μικρούς και μεγάλους

Σάββατο 17/12/2022

Μουσική εκδήλωση με τη Λίνα Ροδοπούλου

Ώρα 12:30, πλατεία Σημηριώτη

Η γνωστή καλλιτέχνης θα μας ταξιδέψει με ένα μουσικό πρόγραμμα με ελληνικά και ξένα τραγούδια. Σύγχρονα και διαχρονικά, αλλά και χριστουγεννιάτικα, όλα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 17/12/2022

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Ωδείου

Ώρα  18:00, Συνεδριακό Κέντρο

Οι μαθητές του Ωδείου ερμηνεύουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες με την υποστήριξη των καθηγητώντους και την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Αλέξανδρου Στουπάκη.

Κυριακή 18/12/2022

«Ο παραμυθάς των Χριστουγέννων»

Ώρα  12:30, πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού

Διαδραστική παράσταση στην οποία  θα παρουσιαστούν τα  ελληνικά ήθη και έθιμα, παιχνίδια και πολλά παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα.

Παρασκευή 23/12/2022

Μουσική συναυλία Goin’ Through

Ώρα  20:00, πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού

Μια μοναδική συναυλία που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους με το πιο γνωστό και πετυχημένο hiphop/rap συγκρότημα της Ελλάδας

Σάββατο 24/12/2022

«Μαγικά  Χριστούγεννα»

Ώρα  12:00, πλατεία Σημηριώτη

O Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά φτιάχνουν στο εργαστήριο τα δώρα για τα παιδιά, αλλά τα πειραχτήρια ξωτικά προτιμούν να στήσουν την δική τους γιορτή προσκαλώντας τα «Μαγικά Παιχνίδια». Θα υπάρχει μηχανή τεχνητού χιονιού που ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα εκτοξεύει νιφάδες χιονιού. Στόχος είναι να μεταφερθούν στα παιδιά όλων των ηλικιών η μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων

Τετάρτη 28/12/2022

« Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»

Ώρα 18:00, Δημοτικός Κινηματογράφος Αστέρας

Κουκλοθέατρο που θα μεταφέρει τους μικρούς φίλους μας στο χιονισμένο Λονδίνο του 19ου αιώνα και τους καλεί να γνωρίσουνε την ιστορία του παράξενου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ! Η γνωστή ιστορία του Κάρολου Ντίκενς θα μαγέψει μέσα από μία κουκλοθεατρική μεταφορά με χειροποίητα σκοινιά και κούκλες.

Πέμπτη 29/12/2022

Dance and Games Motivation

Ώρα 12:30 πλατεία Σημηριώτη

Μικρά και μεγάλα παιδιά όλων των ηλικιών θα ενωθούνε σε αγαπημένα παιχνίδια, θα ζωγραφίσουνε πολύχρωμα μπαλόνια και θα δημιουργήσουνε χορογραφίες που θα μείνουν αξέχαστες, με το νέο πρόγραμμα του ΟΠΑΝ!

Πέμπτη 29/12/2022

«Καλήν εσπέρα άρχοντες»

Ώρα  20:00, Δημοτικός Κινηματογράφος Αστέρας

Ο Όμιλος Φίλων του Ελληνικού Χορού- Λαογραφικό Εργαστήρι  «Το Χοροστάσι» θα παρουσιάσει μία γιορτινή παράσταση με χορό και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με μικρασιατικά ρεμπέτικα, με κάλαντα και δρώμενα του Ελληνικού Δωδεκαημέρου.

ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Ώρα 10:00-12:30

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Κάρτες, στολίδια και άλλες χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα δημιουργήσουν οι μικροί μας φίλοι.

Ανάγνωση παραμυθιού

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Ώρα 12:00

Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος θα διαβάζει στα παιδιά το αγαπημένο του παραμύθι, τον “Εγωιστή Γίγαντα” του Όσκαρ Ουάιλντ. Ένα παραμύθι μέσα στο πνεύμα των ημερών που διδάσκει τη δύναμη της προσφοράς και της αγάπης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στον 4ο όροφο της βιβλιοθήκης. Σε κάθε εκδήλωση θα συμμετέχουν παιδιά ηλικίας  5-12 ετών. Η συμμετοχή είναι με κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2102776470