Το Πρωτοχρονιάτικο Μενού απαιτεί γιορτινή συνταγή και το Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα είναι μία πολύ καλή επιλογή
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο) κομμένο σε μενταγιόν
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 12 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. κονιάκ
- 3/4 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 2-3 κόκκοι μπαχάρι
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και κρασί,
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.
- Βάζουμε μέσα το κρέας και το ροδίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο, και σοτάρουμε για 2-3΄ έως ότου το κρεμμύδι γίνει διάφανο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και προσθέτουμε το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20΄ περίπου.
- Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας: τον στρώνουμε κάτω και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα και τα δαμάσκηνα.