μάσκα προστασίας από κορονοϊό

Πρωτομαγιά έρχεται η επιστροφή στην κανονικότητα

Την Πρωτομαγιά μετατέθηκε η επιστροφή στην προ κορονοϊόύ κανονικότητα για την Ελληνική κοινωνία. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον αρμόδιο Υπουργό μία σειρά περιοριστικών μέτρων αίρονται σταδιακά σε λίγες μέρες.

Τι θα ισχύσει με τις μάσκες από την Πρωτομαγιά

Τέλος οριστικά στις μάσκες σε εξωτερικό χώρο μπαίνει με μία εξαίρεση: Ο υπουργός, Υγείας τόνισε ότι η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαΐου 2022. «Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ» τόνισε ακολούθως.
rΑπό την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου δεν θα χρειάζεται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, το γνωστό COVID pass.

Από την 1η Μαΐου, και για την ακρίβεια από τις 3 Μαΐου που ανοίγουν ξανά τα σχολεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς να χρειάζεται να κάνουν self test.

Από την 1η Μαΐου θα κάνουν ένα rapid τεστ την εβδομάδα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για να προσέρχονται στην εργασία τους.

Από την 1η Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός.

Από 1η Ιουνίου καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους
Εως τις 31 Μαΐου παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, το μέτρο θα αρθεί από την 1η Ιουνίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως είτε στη διασκέδαση, είτε για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα, είτε ακόμα και στο χώρο εργασίας, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν αν θα φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται πάντως πως οι επιστήμονες τονίζουν ότι σε περιπτώσεις συνωστισμού θα πρέπει να γίνεται χρήση της μάσκας.