Πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει η οικογένεια του 11χρονου που χτύπησε ρεύμα σε παιδική χαρά

Πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς σκοπεύει να ζητήσει δια της νομικής οδού η οικογένεια του 11χρονου παιδιού, που έπαθε ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά στη Νέα Ιωνία.

Υπενθυμίζουμε ότι το παιδί μεταφέρθηκε από τη μητέρα του στο νοσοκομείο, όταν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης “μούδιασε” παίζοντας σε Παιδική Χαρά στον Περισσό, καθώς ακούμπησε κολώνα που βρισκόταν στο χώρο και από την οποία προεξείχαν γυμνά καλώδια.

Η δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου, Αλεξάνδρα Παππά μίλησε στο “Κοινωνία Ώρα MEGA” για το περιστατικό και για το πώς θα κινηθεί η οικογένεια από εδώ και στο εξής.

“Οι γονείς είναι συγκλονισμένοι, δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το περιστατικό. Ο 11χρονος Κωνσταντίνος αναρρώνει μια χαρά, είναι καλά στην υγεία του. Όλα τα δεδομένα για το πώς θα κινηθούμε είναι ανοιχτά. Για μας το σημαντικό είναι αυτή τη στιγμή να γίνει μία διερεύνηση του θέματος. Θα ζητήσουμε ηλεκτρολογική πραγματογνωμοσύνη. Τα δεδομένα είναι ότι το παιδί υπέστη μία σοβαρή ηλεκτροπληξία από την οποία θα μπορούσε να επέλθει θάνατος. Ένα άλλο δεδομένο είναι ότι οι συγκεκριμένες κολώνες για τον οδοφωτισμό ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου”, ανέφερε αρχικά.

“Τα στοιχεία μπορούν να βρεθούν πολύ απλά. Από την οικογένεια η μητέρα το πήγε με το ΙΧ της στο νοσοκομείο, και όχι με το ΕΚΑΒ. Ο δήμος δεν επικοινώνησε ούτε με τη μητέρα ούτε με τον πατέρα του 11χρονου. Στην αρχή έκαναν μια δήλωση ότι ήταν ένα περιστατικό βανδαλισμού, και ότι θα γίνουν μηνύσεις κατά αγνώστων και τώρα τελευταία, χθες, δήλωσαν ότι αυτό είναι ένα πολιτικό πρόσχημα για τις εκλογές. θέλω να πιστεύω ότι θα τηρήσουν υπεύθυνη στάση”, κατέληξε η κ. Παππά.