Ποια είναι η Ομάδα L που πουλούσε προστασία στη Νέα Ιωνία – Βία, ναρκωτικά και χλιδή

Ομάδα L: Σκληροί κακοποιοί, που λανσάρουν ένα τρόπο ζωής γεμάτο βία, ναρκωτικά και κάθε λογής παρανομίες , έστησαν το αιματηρό σκηνικό σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία.

Διαβάστε ακόμη: Ο πόλεμος των συμμοριών και η σφαίρα που σκότωσε τις αυταπάτες για όσα συμβαίνουν στη Νέα Ιωνία

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του Mega Βασίλη Λαμπρόπουλο η ομάδα L απαρτίζεται από σκληροτράχηλους Αλβανούς κακοποιούς, που συνδέονται με επίορκους Αστυνομικούς και τα πλοκάμια του κυκλώματος απλώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Οι κακοποιοί που σκόρπισαν το θάνατο στη Νέα Ιωνία είναι μπλεγμένοι σε διάφορες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, trafficking και σωματεμπορίας, πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά καταστήματα, συνόδευαν τράπερς και αναλάμβαναν κάθε λογής παράνομο ξεκαθάρισμα .

Ορμητήριό τους ήταν ένα μπαρ στα Σεπόλια, όπου γινόταν διακίνηση κοκαΐνης. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες για τη δράση της, ενώ υπήρξαν έλεγχοι τόσο στο μπαρ στα Σεπόλια, όπου ήταν και η έδρα τους, αλλά και έλεγχος του Τμήματος Εκβιαστών σε ένα άλλο κατάστημα που διατηρούσαν στην περιοχή του Κεραμεικού.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα υπήρχαν αρκετά επεισόδια, αλλά οι Αρχές είχαν εκτιμήσει ότι δεν αποτελούν κάτι σημαντικό σε ό,τι αφορά στο οργανωμένο έγκλημα. Η «δράση» τους επεκτάθηκε όμως το καλοκαίρι στη Ζάκυνθο και σε άλλα νησιά του Ιονίου. Τον φετινό χειμώνα φαίνεται πως ισχυροποιούσαν τη θέση τους στην προστασία της Αθηναϊκής νύχτας και ξεκαθάριζαν με βίαιες συμπεριφορές τον ανταγωνισμό.

Ανάμεσα στα ενδεχόμενα που εξετάζει η Αστυνομία είναι και η εκδοχή να μην σκότωσαν τον 39χρονο στη Νέα Ιωνία κατά λάθος αλλά για να δείξουν πόσο σκληροί και αποφασισμένοι είναι.

Ομάδα L: Οι κάλυκες πετάνε, στο κέντρο κάνουμε εμείς κουμάντο

Το 2015, όταν συνόδευαν γνωστό τράπερ, οι συμμορίτες της ομάδας L πρωταγωνίστησαν σε ένα τραγούδι του. Στο συγκεκριμένο βίντεο κλιπ φαίνονται μηχανές μεγάλου κυβισμού, τατουάζ με λιοντάρια, βεντάλια με αρκετά χρήματα, αλλά και επεισόδια, με πρωταγωνιστές τους ίδιους, με ξυλοδαρμούς σε αρκετά μαγαζιά. «Οι κάλυκες πετάνε, κάποιοι, δυστυχώς, πρέπει να φύγουν», αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στους στίχους του τραγουδιού, το οποίο έχει συγκεντρώσει στη δημοφιλή πλατφόρμα 5,3 εκατομμύρια προβολές. Οι δράστες έχουν «πλούσιο» παρελθόν με τις Αρχές, καθώς έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί για τα πάντα, από ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ληστείες, αντίσταση κατά της αρχής, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε πριν από έναν χρόνο, γίνονται πολλές αναφορές για τα «επιτεύγματά» τους, με μία χαρακτηριστική κίνηση που κάνουν με τα χέρια τους, σαν να κόβουν το λαιμό. Αλλες φορές με μηχανές και άλλες φορές με πολυτελή αυτοκίνητα «οργώνουν» τους δρόμους της Αθήνας, περνώντας το μήνυμα ότι το κέντρο (της Αθήνας) τους ανήκει. Μάλιστα, το μαύρο αυτοκίνητο, που βρέθηκε στη Νέα Ιωνία, το τζιπ τύπου Cadillac, το οποίο θεωρείται «κλειδί» για την υπόθεση, καθώς το οδηγεί ο αρχηγός της συμμορίας, φαίνεται μαζί με τη λευκή Mercedes στο συγκεκριμένο βίντεο.

Απόσπασμα από το βίντεο κλιπ με τα αυτοκίνητα που ανήκουν στην Ομάδα L
Απόσπασμα από το βίντεο κλιπ με τα αυτοκίνητα που ανήκουν στην Ομάδα L

Το σήμα κατατεθέν τους, η κίνηση με τον αντίχειρα στον λαιμό που αναπαριστά μια… φονική μαχαιριά. Χειρονομία που την μαθαίνουν ακόμη και σε μικρά παιδιά. Δεν διστάζουν να πουν ανοιχτά ότι όποιος σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους έχει προδιαγεγραμμένη μοίρα. Είναι συγκλονιστικό ότι μέσα στο βίντεο κλιπ παραδέχονται εμμέσως τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα επεισόδια με όπλα, μολότοφ και φωτιές. Τρέχουν σε κεντρικές δρόμους κάνοντας φιγούρες και ελιγμούς και κάνουν λαμπόγυαλο νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας, όπως γυαλιά καρφιά έκαναν και το συνοικιακό μαγαζί στην Νέα Ιωνία, αφήνοντας πίσω τους σπασμένα τζάμια, πεταμένα μπουκάλια και 9 κάλυκες καρφωμένους στον τοίχο. Η Αστυνομία δεν αποκλείει να πρόκειται για …επίδειξη ισχύος το πρόσφατο φονικό, που αναστάτωσε την πόλη.