Πινακοθήκη Βογιατζόγλου: Επετειακό λεύκωμα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του χώρου

Δέκα χρόνια λειτουργίας και ενεργούς εικαστικής παρουσίας στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας συμπληρώνει η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, που στεγάζεται στο Άγαλμα της Μητέρας (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου ) στη Νέα Ιωνία.

Στον υπέροχο χώρο της φιλοξενούνται στα πλαίσια της επετείου έργα διάσημων Ελλήνων δημιουργών ενώ ανακοινώθηκε και η παρουσίαση επετειακού λευκώματος.

Ο συλλέκτης Γιώργος Βογιατζόγλου, στην έκθεση-ορόσημο για την Πινακοθήκη, επέλεξε να παρουσιάσει πολύ αγαπημένα του έργα που έχει ανά τα χρόνια συλλέξει. Από την πλούσια συλλογή του επικεντρώνεται σε δέκα εικαστικούς εκπροσώπους που διατρέχουν με το έργο τους την ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα έως και τις μέρες μας: Κωνσταντίνος Παρθένης, Θανάσης Απάρτης, Χρήστος Καπράλος, Γιάννης Τσαρούχης, Αλέκος Φασιανός, Κλεοπάτρα Δίγκα, Ελένη Μωραΐτη, Τάσος Μαντζαβίνος, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Αλέκος Κυραρίνης, είναι οι επιλογές του συλλέκτη σ’ αυτή την επετειακή έκθεση.

«Ασφαλώς αφουγκραζόμαστε αιτήματα περί εντοπιότητας εδώ, με έναν τρόπο που δεν έχει ξανά γίνει τόσο ξεκάθαρος. Η γενεαλογία η οποία μοιάζει αδύνατον να βγάλουμε από τη συζήτηση είναι ασφαλώς η λεγομένη Γενιά́ του ’30 και τα αιτήματά της. Ο Γιώργος Βογιατζόγλου όχι μόνον παρουσιάζει εδώ δύο από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της, αλλά απλώνει ένα νήμα που θα ενώσει το ’30 με το ’60 και από εκεί το ’80 έως τον αιώνα που μόλις διανύουμε…» σημειώνει ο συνεπιμελητής της έκθεσης, Θανάσης Μουτσόπουλος.

Η έκθεση «10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου» συνοδεύεται από πολυσέλιδο επετειακό λεύκωμα, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 19.00.

Επετειακό λεύκωμα για τα 10 χρόνια της παρουσιάζει η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27/5.

.