Πιεστικό πρόβλημα στέγασης για το Κέντρο Υγείας στη Νέα Ιωνία – Άμεση έξωση ζητά ο ιδιοκτήτης

Την άμεση έξωση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας στη Νέα Ιωνία ζήτησε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου της οδού Αλέκου Παναγούλη. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια την Δευτέρα 19/9/2022 με αγωγή του ιδιοκτήτη, που έχει δώσει ήδη 3 παρατάσεις στο ενοικιοστάσιο του χώρου.

Οι αρμόδιοι ωστόσο, έχουν προχωρήσει 4 φορές σε προκήρυξη διαγωνισμού για προσφορές εγκαταστάσεων αναλόγου εμβαδού στην περιοχή, που δυστυχώς όμως κηρύχθηκαν άγονοι και άκαρποι. Έτσι, το Κ.Υ. Νέας Ιωνίας και η στέγαση των υπηρεσιών του αντιμετωπίζουν πιεστικό πρόβλημα χώρου.

Στη Βουλή το θέμα του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας

Το θέμα έφτασε στη Βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας που κατέθεσαν 5 βουλευτές του ΚΚΕ. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας

Το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στέγασης, μετά τη λήξη του ενοικιοστάσιου σε ενοικιαζόμενο κτίριο επί της οδού Αλέκου Παναγούλη 91, στη Νέα Ιωνία. Πρόκειται για μια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που καλύπτει πολύ σοβαρές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης τουλάχιστον 2 δήμων (Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου) με πληθυσμό άνω των 100 χιλιάδων κατοίκων, αλλά και χιλιάδες άλλους κατοίκους από όμορες περιοχές. 

Ήδη έχουν δοθεί 3 παρατάσεις από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου για τη μεταστέγασή του και στο ενδιάμεσο η διοίκηση έχει προχωρήσει 4 φορές σε ανοιxτή προκήρυξη απευθυνόμενη σε ιδιοκτήτες κτιρίων για ενοικίαση και μεταφορά του, οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

Ακόμη και η εύρεση νέου κτιρίου προϋποθέτει την απαραίτητη διαμόρφωση για τη λειτουργία του, δηλαδή ένα επιπλέον σημαντικό κόστος το οποίο πρέπει να καλυφθεί από κρατικά κονδύλια χωρίς να διευκρινίζεται αν προβλέπεται η σχετική δαπάνη.

Κατάληξη όλων των προηγουμένων είναι τη Δευτέρα 19/09/2022 η υπόθεση να οδηγηθεί στα δικαστήρια, όπου ο ιδιοκτήτης απαίτησε την έξωση του Κέντρου Υγείας από το κτίριο της οδού Αλέκου Παναγούλη 91.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, αλλά και να ενισχυθεί με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό;

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω