Περιφέρεια Θεσσαλίας: Επεισόδια και σάλος με βίντεο αστυνομικού, που προέτρεπε “να πέσει ξύλο”

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, μεταξύ συγκεντρωμένων που υπέστησαν ζημιές από τις φονικές πλημμύρες και αστυνομικών.

Ωστόσο, αυτό που έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση είναι το βίντεο που κυκλοφόρησε στα σόσιαλ, όπου ακούγεται ξεκάθαρα ένας αστυνομικός να προτρέπει τους συναδέλφους του να μπουν μέσα στους συγκεντρωμένους και να «πέσει ξύλο».

Προκειμένου να σπάσουν τη συγκέντρωση, όπως ακούγεται στο βίντεο καθαρά, ο αστυνομικός τους λέει ότι θα επιχειρήσουν μέσα στον κόσμο και να «παίξουν ξύλο».

«Θα μπούμε μέσα στον κόσμο. Θα σπάσουν αυτοί. Και τίποτα να μην πέσει, ξύλο θα πέσει. Θα μπούμε μέσα στον κόσμο, εντάξει;», ακούγεται ξεκάθαρα η εντολή του.

Ακολούθησαν τα επεισόδια έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να προσαχθούν 26 άτομα και να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους φέρεται να υπήρχαν άτομα που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους και επιτέθηκαν με πέτρες, τούβλα και καδρόνια στους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της τόνισε πως θα γίνει Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση γι’ αυτά που ανέφερε ο αστυνομικός στους συναδέλφους του.