Περισσός: Σημείο συγκέντρωσης στην αποψινή κινητοποίηση αναπήρων

Το απόγευμα στις 7.00 την Πέμπτη 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση αναπήρων, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους στο Υπουργείο Υγείας. Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Με αναλυτική ανακοίνωσή τους (διαβάστε το πλήρες κείμενο) παρουσιάζουν τους λόγους της κινητοποίησης. Παράλληλα, αναφέρουν ότι: «Νέοι λόγοι που επιβάλλουν την επιτυχία της κινητοποίησης: Οδηγείται σε κλείσιμο το μοναδικό τμήμα για παιδιά με ανοσοανεπάρκεια στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Έκλεισε το κέντρο για παιδιά με διαβήτη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Κόβουν κατά 50%τις θεραπείες που δικαιούνται παιδιά με αναπηρία με την ένταξη του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Γυρνάνε οι γονείς από διακοπές με τα παιδιά τους και για να κλείσουν ένα ραντεβού με ειδικό γιατρό πρέπει να περιμένουν μήνες, αν όχι χρόνο. Εκτός κ αν πάνε να πληρώσουν στα απογευματινά ιατρεία ή στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν θα γίνουμε παρανάλωμα για την επενδυτική βαθμίδα. Την κερδοφορία.

Νέοι σύλλογοι καλούν και συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, όπως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων: Παιδιών με ανοσοανεπάρκεια «Αρμονία», του 6ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Αθηνών, του ΕΕΕΕΚ Πολυαναπήρων Αιγάλεω.

Ο Περισσός (σταθμός ΗΣΑΠ) στα σημεία προσυγκέντρωσης

Για την κινητοποίηση έχουν οριστεί οι εξής προσυγκεντρώσεις στις 6.30μμ: Σταθμός Μετρό Περιστερίου, Σταθμός ΗΣΑΠ Περισσός, Hondos center Ομονοίας».