Περισσός: Δολοφόνησαν 23χρονο από το Πακιστάν που πήγαινε για δουλειά στη λαϊκή

Περισσός: Πλάι στο νωπό αίμα του Μιχάλη Κατσουρή χύθηκε, το ξημέρωμα του Σαββάτου στον Περισσό, εκείνο του Σεράζ Σιάζ, ενός 23χρονου μετανάστη από το Πακιστάν. Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, από το γήπεδο της ΑΕΚ πάλι μια επίθεση με μαχαίρι ήταν που κόστισε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Οι συνθήκες της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστες ενώ καμία πληροφορία δεν δόθηκε επίσημα ακόμη από τις αρχές. Ωστόσο, σε καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ η επίθεση αποδίδεται σε ομάδα φασιστών.

Τον σκότωσαν καθ’ οδόν για τη λαϊκή αγορά στον Περισσό

Για το τραγικό περιστατικό δημοσιοποίησε καταγγελία η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), αναφέροντας ότι ο 23χρονος εντοπίστηκε νεκρός στις 4 το πρωί, ξημέρωμα του Σαββάτου (12/8), κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό και στο γήπεδο της ΑΕΚ. Είχε ξεκινήσει νωρίτερα από τα Άνω Πατήσια, όπου είναι το σπίτι του, για να πάει για δουλειά στη λαϊκή αγορά του Περισσού.

Η επίθεση φαίνεται ότι έγινε από τέσσερα άτομα, τα οποία του κατάφεραν τέσσερις με πέντε μαχαιριές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιο από τα χτυπήματα του προκάλεσε τον θάνατο. Ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, αναφέρει στην ΑΥΓΗ ότι τον εντόπισαν κάποιοι άλλοι εργάτες από το Πακιστάν, καθώς εκείνη την ώρα πήγαιναν και οι ίδιοι για δουλειά. «Τον είδαμε στον δρόμο μαχαιρωμένο και πήραμε τηλέφωνο στην αστυνομία», περιέγραψαν.

Περισσός: Τι αναφέρει για το έγκλημα η ΚΕΕΡΦΑ

Το ενδεχόμενο να συνδέεται η επίθεση με ληστεία έχει αποκλειστεί, καθώς δίπλα στον νεκρό εντοπίστηκαν προσωπικά του αντικείμενα και το κινητό του τηλέφωνο. Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, το περιστατικό φέρνει στη μνήμη την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν το 2013 στα Πετράλωνα, όταν κι αυτός πήγαινε χαράματα για να δουλέψει στη λαϊκή.

Ταυτόχρονα, ο Τζ. Ασλάμ υπογραμμίζει πως οι επιθέσεις από τις τελευταίες εκλογές και μετά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε βάρος των μεταναστών και ειδικότερα όσων έχουν καταγωγή από το Πακιστάν. «Έχουμε καταγράψει περίπου 20 περιστατικά, πέντε από τα οποία αφορούν επιθέσεις με μαχαίρι. Δύο μόλις ημέρες πριν τη δολοφονία του Σεράζ, είχε γίνει πάλι επίθεση ομάδας φασιστών με μαχαίρια στο Περιστέρι».

Η ΚΕΕΡΦΑ υπενθυμίζει επίσης ότι, στην ίδια περιοχή που χτυπήθηκε ο Σεράζ, έχουν δεχτεί επιθέσεις παλιότερα από περιπολίες ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής αρκετοί ακόμη μετανάστες που εργάζονταν σε λαϊκές, ενώ πιο πρόσφατα υπήρξε μαχαίρωμα μετανάστη στη συνοικία Κόκκινος Μύλος.

Η περίοδος θυμίζει εκείνη του 2012, όταν μπήκε το ναζιστικό κόμμα στη Βουλή. Τώρα, «οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί από την είσοδο των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη στη Βουλή και την εξαγγελία συμμετοχής του ως υποψήφιου για τον Δήμο της Αθήνας. Και βέβαια από την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας στη δράση των φασιστών, με τους ναζί να αλωνίζουν δολοφονώντας τον Μιχάλη Κατσουρή στη Ν. Φιλαδέλφεια», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

Η οργάνωση απαιτεί να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες δολοφονίας του Σεράζ Σιάζ, όπως και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη από την ΕΛ.ΑΣ..