Πεντέλη: Πρόγραμμα έργων για παιδικές χαρές, δρόμους, στέγαστρα και ηλεκτρικά ποδήλατα

Τις συμβάσεις 4 νέων έργων-υπηρεσιών υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών. Τα νέα έργα αφορούν σε ανάπλαση – αναβάθμιση υποδομών και οδικού δικτύου, αγορά ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, αναβάθμιση στάσεων αστικής συγκοινωνίας και δημιουργία – αναβάθμιση παιδικών χαρών.

Τα νέα έργα που δημοπρατούνται στην Πεντέλη

Ειδικότερα, τα νέα έργα, συνολικής συμβατικής δαπάνης 3.034.000 εκατ. ευρώ, που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται από τις επόμενες μέρες στον Δήμο Πεντέλης είναι τα εξής:

  • Ανάπλαση και αναβάθμιση των υποδομών του οδικού δικτύου: Το έργο αφορά στις οδούς Γεννηματά, Θήρας και τμήματος της Ζωοδόχου Πηγής και έχει ως στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Θα πραγματοποιηθεί συνολική βιοκλιματική ανάπλαση των συγκεκριμένων οδών, ώστε να φιλοξενήσουν ποδηλατόδρομους και μεγάλα πεζοδρόμια που θα συμβάλλουν στην ασφαλή κίνηση πεζών και ποδηλατών στην περιοχή. Το έργο έχει συμβατική δαπάνη 2.215.000. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Η περίοδος αποπεράτωσής του είναι 14 μήνες

  • Αγορά 38 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων και συστήματος παρακολούθησης για τη μίσθωσή τους: Το έργο εντάσσεται στην ενίσχυση της μικροκινητικότητας στον Δήμο Πεντέλης, το ύψος της συμβατικής δαπάνης του ανέρχεται στα 310.000 ευρώ, ενώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Οι παρεμβάσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2023.
  • Προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων αστικής συγκοινωνίας και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού: Με το έργο αναβαθμίζονται 19 στάσεις αστικής συγκοινωνίας σε κεντρικά σημεία του Δήμου Πεντέλης. Το έργο, το οποίο έχει συμβατική δαπάνη 70.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2023.
  • Δημιουργία δύο νέων παιδικών χαρών στα Μελίσσια και τη Νέα Πεντέλη και αναβάθμιση της παιδικής χαράς της οδού Σικίνου στα Μελίσσια: Δημιουργούνται μια νέα παιδική χαρά στο χώρο του ΝΙΕΝ στα Μελίσσια και μια νέα παιδική χαρά στο άλσος του Αγίου Σίλα στη Νέα Πεντέλη, ενώ αναβαθμίζεται η παιδική χαρά της οδού Σικίνου στα Μελίσσια, σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές ασφάλειας. Το έργο έχει συμβατική δαπάνη 439.000 ευρώ και χρηματοδοτείται με πόρους του Δήμου Πεντέλης. Εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2023.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, με αφορμή την υπογραφή των νέων συμβάσεων, δήλωσε: «Πρόκειται για έργα που θα βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την προσπάθειά μας να κάνουμε καθημερινά την πόλη μας καλύτερη, πιο όμορφη, πιο πράσινη, πιο σύγχρονη, πιο λειτουργική, πιο καθαρή. Παράλληλα, εξακολουθούμε να αυξάνουμε τις χρηματοδοτήσεις που έχουμε εξασφαλίσει για έργα υποδομής στην πόλη μας, εκμεταλλευόμενοι στο ακέραιο όλους τους διαθέσιμους πόρους, προς όφελος των συμπολιτών μας».