Πεντέλη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον άγριο ξυλοδαρμό ηλικιωμένων από τον 50χρονο γιο τους

Την άμεση διερεύνηση του περιστατικού άγριας κακοποίησης ηλικιωμένου ζευγαριού στην Πεντέλη, που καταγράφεται σε βίντεο, διέταξε με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Στο βίντεο καταγράφεται άγρια κακοποίηση του 80χρονου ζευγαριού από τον γιο τους, ο οποίος εμφανίζεται να απαιτεί να του δώσουν χρήματα.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Την έρευνα θα διενεργήσει η εισαγγελέας Μαρία Καραμανώλη, με επίκεντρο την αναζήτηση αδικημάτων που αφορούν τον νόμο για την ενδοοικογενειακή βία.

Μετά τη δημοσιοποίηση του υλικού με τις αποτρόπαιες πράξεις, συγγενικά πρόσωπα του ζευγαριού πήγαν χθες στην Εισαγγελία και φέρεται να επιβεβαίωσαν προφορικώς πως είναι πραγματικό το περιστατικό που καταγράφεται στο βίντεο. Το περιστατικό φέρεται να είχε διαπραχθεί τον Ιούνιο του 2022. Ετσι, για την Εισαγγελία δεν υπάρχει δυνατότητα εντολής σύλληψης του δράστη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τέλος, οι συγγενείς φέρεται να είπαν ότι ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν και πως για κάποια από αυτά έχουν γίνει καταγγελίες στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Για την επιβεβαίωση αυτού του σκέλους της καταγγελίας, η εισαγγελέας θα αναζητήσει καταγγελίες και, εφόσον υπάρχουν, θα τις συσχετίσει με τη δικογραφία που θα σχηματίσει για την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ