Παύτηκε από Υπουργός ο Νότης Μηταράκης – Ήταν σε διακοπές ενώ η χώρα καιγόταν

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Το παρασκήνιο της αποχώρησης του πρώην πλέον υπουργού είναι πλούσιο. Σήμερα το πρωί ήρθε στο φως το γεγονός ότι ο Νότης Μηταράκης, εν μέσω μάχης με τα πύρινα μέτωπα, απουσιάζει τις τελευταίες μέρες από την Αθήνα, όντας σε οικογενειακές διακοπές στην Πάτμο. Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού επισημαίνεται ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει, πλην όμως κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι δεν νοείται κεντρικά κυβερνητικά στελέχη να απουσιάζουν από τις θέσεις τους την ώρα που εξελίσσεται μία τόσο δύσκολη μάχη.

Η δημοσιοποίηση του γεγονότος προκαλεί έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να επικοινωνεί με τον κ. Μηταράκη και να του ανακοινώνει την απόφαση του, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να υποβάλει εν συνεχεία την παραίτηση του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Κυβερνητικές πηγές που ρωτήθηκαν αν ρόλο στην απόφαση του πρωθυπουργού έπαιξαν και οι προηγούμενες αστοχίες του κ. Μηταράκη με κορωνίδα την υπόθεση της έφιππης αστυνομίας, απαντούσαν καταφατικά, λέγοντας πως «προφανώς όλα μετράνε».

Στη θέση του κ. Μηταράκη μετακινείται ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος συμπλήρωσε μόλις έναν μήνα στο χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, ενώ στο κυβερνητικό σχήμα επανέρχεται ως αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σημειωτέον είχε συγκρουστεί σφόδρα με το Νότη Μηταράκη κατά τη διάρκεια της κοινής τους παρουσίας στο υπουργείο Εργασίας το 2019.