Παράξενη καταγγελία για το Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας

Παράξενο περιστατικό με προπηλακισμό γιατρού στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας “Η Αγία Όλγα” καταγγέλλεται από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Παρά το γεγονός ότι η είδηση αφορά υπόθεση που συνέβη προ 20ημέρου, η ΕΙΝΑΠ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη σχετική ανακοίνωση ενώ για το θέμα αυτό το Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας τηρεί σιγή ιχθύος.

Τι συνέβη στην κλινική Covid στο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, που κοινοποίηθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και στη διοίκηση του νοσοκομείου της Νέας Ιωνίας, γιατρός και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής που υποδέχεται ασθενείς με κορωνοϊό δέχτηκαν ύβρεις και προπηλακισμούς από συνοδό ασθενούς που απεβίωσε στα τέλη Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ

 ΚοινοποίησηΥπουργός Υγείας
Αναπληρωτής υπουργός Υγείας
Διοικητές 1ης & 2ης Υ.Πε.
Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά
ΙΣΑ ΙΣΠ ΟΕΝΓE
3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ
ΜΜΕ

Αθήνα, 14/12/21

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει την επίθεση και προπηλακισμό συναδέλφου γιατρού καθώς και τις απειλές που δέχτηκε το προσωπικό της κλινικής ακόμα και για τη ζωή του, από συνοδό ασθενούς, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, στις 25/11/21 στην κλινική covid του νοσοκομείου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ».

Δυστυχώς, έχουμε ξαναδεί αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

Για το λόγο αυτό καταγγέλλουμε και τη Διοίκηση του νοσοκομείου, για τη στάση της απέναντι στο γεγονός αυτό – αφού αυτό που έκανε ήταν να προτείνει στη συνάδελφο να κινηθεί νομικά απέναντι στον δράστη και η στήριξή της εξαντλήθηκε σε δεσμεύσεις για νομική και οικονομική συμβολή– ενώ έπρεπε η ίδια «να μπει μπροστά» για να προστατέψει και να υποστηρίξει τη γιατρό, εφόσον το συμβάν έλαβε χώρα στο νοσοκομείο.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση και τη νομική σύμβουλο του νοσοκομείου να ξεκινήσουν άμεσα τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες για να προστατέψει το προσωπικό και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως έχει υποχρέωση!

Η ΕΙΝΑΠ πάντα ήταν και θα είναι στο πλευρό κάθε συναδέλφου!