e-neaionia

Πανικός τα μεσάνυχτα από χειροβομβίδα στη Νέα Ιωνία

Πανικός προκλήθηκε στη Νέα Ιωνία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από έκρηξη χειροβομβίδας αμυντικού τύπου. Η έκρηξη έγινε σε πυλωτή πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Αλαΐας και Καβάλας.

Άγνωστός ή άγνωστοι εκτόξευσαν τη χειροβομβίδα η οποία εξερράγη και προκάλεσε υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας, αλλά και σε έξι σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα εντός της πυλωτής.

Την είδηση μετέδωσε το πρωί του Σαββάτου το Γραφείο Τύπου της ΓΑΔΑ, χωρίς να δώσει αρχικά περαιτέρω πληροφορίες, καθώς κράτησαν για αρκετές ώρες οι έρευνες στην περιοχή και οι ανακρίσεις στους ενοίκους της πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι πιθανότατα η χειροβομβίδα ήταν προειδοποιητικό μήνυμα τελικά για Αστυνομικό που διαμένει στην περιοχή και μπήκε στο στόχαστρο των δραστών. Σημειώνεται ότι την μυστηριώδη υπόθεση με την έκρηξη της χειροβομβίδας ανέλαβαν αμέσως Ειδικές Δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, που ειδικεύονται σε τέτοια περιστατικά.

Γιατί πέταξαν τη χειροβομβίδα στη Νέα Ιωνία

Σύμφωνα λοιπόν, με την ανακοίνωση που δόθηκε από τη ΓΑΔΑ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι πέταξαν τη χειροβομβίδα στην πυλωτή και τράπηκαν σε φυγή ενώ λίγα λεπτά μετά η χειροβομβίδα εξερράγη, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Από την έκρηξη όμως προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου καθώς και σε 6 στάθμευμενα ΙΧ αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν αυτούς που έριξαν τη χειροβομβίδα.

Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ενδεχόμενο προειδοποιητικό μήνυμα που ήθελαν να στείλουν οι δράστες στον Αστυνομικό.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη περίεργη επίθεση σε σπίτι αστυνομικού που διαμένει στη Νέα Ιωνία καθώς τον Φεβρουάριο είχε στηθεί μία ακόμη εντυπωσιακή επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων σε διάρρηξη οικίας Αστυνομικού στην Λεωφόρο Καποδιστρίου,