Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στο Προπύλαια.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από πλευράς του αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ

“Οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ χαιρετίζουν τους χιλιάδες μαθητές του Δήμου μας που σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, κινητοποιούνται για τη ζωή και το μέλλον τους. Οι μαθητές, τα παιδιά μας, δίνουν ένα αληθινό μάθημα δημοκρατίας, καθώς μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αυτό που οδηγεί τους μαθητές στο δρόμο είναι η κατάσταση των σχολείων όπου σαν «χάρτινος πύργος» καταρρέουν οι μεγάλες κουβέντες της κυβέρνησης για το «ψηφιακό σχολείο». Στη Νέα Ιωνία σκάνε καλοριφέρ μέσα στο μάθημα, πέφτουν σοβάδες, σχολεία κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια (βλ. ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, “πανελλαδικές εξετάσεις” και στις 3 τάξεις του Λυκείου κ.λπ.), κάνοντας την αδικία νόμο, οδηγώντας σε μεγαλύτερη υποβάθμιση τα δημόσια σχολεία και Πανεπιστήμια.

Το ΚΚΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα σωματεία των εργαζομένων, να συμπαρασταθούν ακόμη πιο ενεργητικά στους μαθητές. Ο αγώνας τους είναι δικός μας αγώνας.

Καταγγέλλουμε τους ελάχιστους θλιβερούς γνωστούς «αγανακτισμένους» γονείς και διευθυντές, που μάταια προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τα παιδιά τις προηγούμενες μέρες. Η καλύτερη απάντηση δίνεται με τους χιλιάδες νέους που διαδηλώνουν στο δρόμο φωνάζοντας «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει».