Παναγιώτη Μανούρη εμμέσως πλην σαφώς “δείχνει” η ανακοίνωση της “Ενότητας”

“Επανεκκίνηση με δημοκρατία, διαφάνεια και αλληλεγγύη και όχι ύποπτη “φιλανθρωπία” σαν αυτή που ζούμε τα τελευταία χρόνια” προκρίνει ως επιλογή για τη Νέα Ιωνία η “Ενότητα”, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς τη στήριξή της στον Παναγιώτη Μανούρη.

Σε ανακοίνωσή της η “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” αναφέρει:

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τις Ιωνιώτισσες και τους Ιωνιώτες που μας εμπιστεύτηκαν τις προσδοκίες, τις ελπίδες και τα όνειρα τους.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους 67 συντρόφους και συντρόφισσες, τις φίλες και τους φίλους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο καθώς και τους δεκάδες εθελοντές-ριες που με πίστη, ανιδιοτέλεια και κόπο πορεύτηκαν αυτό τον δύσκολο αλλά ωραίο δρόμο.

Δώσαμε έναν αγώνα με ήθος, αξιοπρέπεια και εντιμότητα . Δεν υποσχεθήκαμε προσωπικές εξυπηρετήσεις, δεν εκμεταλλευτήκαμε τις υπαρκτές ανάγκες ατόμων και οικογενειών. Μιλήσαμε για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και μέσα από το πρόγραμμά μας προτείναμε λύσεις που απαιτούσαν σχέδιο, αγώνα, συμμετοχή των πολιτών, δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες για να υλοποιηθούν.

Δυστυχώς – και με δικές μας ευθύνες – δεν καταφέραμε να πείσουμε  τον Ιωνιώτικο λαό πως ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε την πόλη μας από το τέλμα που βρίσκεται τα τελευταία 4 χρόνια.

Σήμερα εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της  15ης Οκτωβρίου συμμετέχουμε αλλά δεν μπορούμε να πούμε σε κανένα και καμμία τι να ψηφίσει γιατί δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για κανέναν εκτός από εμάς.

Εκείνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι :

🔘‘Ότι χρειάζεται ο δήμος επανεκκίνηση με δημοκρατία, διαφάνεια, ενημέρωση συζήτηση με τις παρατάξεις, το δημοτικό συμβούλιο, του συλλόγους, τους φορείς και τους δημότες και όχι μυστικές συναντήσεις, κρυφές προθέσεις και αποφάσεις.

🔘Ότι απαιτείται η επανεκκίνηση μεγάλων και μικρών έργων που έχουν διακοπεί. Η ανάγκη για απόκτηση χώρων για εκπαίδευση, αναψυχή, αθλητισμό και πολιτισμό να γίνει οδηγός για δημοκρατική οργάνωση και κινητοποίηση όλων.

🔘Ότι ο δήμος πρέπει και μπορεί να στηρίξει τον Ιωνιώτικο λαό (άνεργους, εργαζόμενους, ηλικιωμένους, επαγγελματίες) που συνεχίζουν να δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης  και όχι μια υποκριτική, υστερόβουλη και  εντέλει ύποπτη ‘’Φιλανθρωπία’’ σαν αυτή που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

🔘Ότι απαιτείται ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου με μόνιμες προσλήψεις ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις καθημερινά αυξανόμενες ανάγκες της πόλης και των πολιτών, αποτρέποντας έτσι αποφασιστικά τον επόμενο Δήμαρχο να προχωρήσει σε εισβολή ιδιωτών σε εργασίες και υπηρεσίες αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δήμου ακολουθώντας στόχους της κυβέρνησης.

Όλα τα παραπάνω αυτονόητα και στοιχειώδη για κάθε δημοτική αρχή  δυστυχώς κατάντησαν ζητούμενα για τον δήμο μας.

Η παράταξη μας με όλες της τις δυνάμεις, εκλεγμένους και μη, θα αγωνιστεί για τη  λύση τους.

Απαιτείται και η επόμενη δημοτική αρχή να κάνει το ίδιο.

Καλούμε τις Ιωνιώτισσες και τους Ιωνιώτες να καθορίσουν τη στάση τους με βάση τα παραπάνω.