Παιδικός σταθμός χωρίς προαύλιο στη Νέα Ιωνία – Καταγγελία γονέων

Χωρίς προαύλιο λειτουργεί 5 μήνες μετά την αρχή της σχολικής χρονιάς ο 2ος Παιδικός Σταθμός στη Νέα Ιωνία. Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι γονείς των παιδιών καταγγέλλουν τα εξής:

“Εμείς, οι γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο βρεφικό τμήμα του 2ου παιδικού σταθμού της Νέας Ιωνίας, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας και την αγανάκτησή μας για το γεγονός ότι 5 μήνες μετά το άνοιγμα των σταθμών δεν έχει ακόμα λυθεί το πρόβλημα του εξωτερικού χώρου του τμήματος.

Καταγγελία γονέων στη Νέα Ιωνία για τον 2ο Παιδικό Σταθμό

Συγκεκριμένα, τα 13 2χρονα-3χρονα παιδιά του βρεφικού τμήματος που στεγάζεται στον 1ο όροφο δε βγαίνουν καθόλου σε εξωτερικό χώρο, αφού δεν έχουν γίνει ακόμα οι απαραίτητες εργασίες στο μπαλκόνι και λόγω ηλικίας είναι δύσκολο να κατέβουν τα σκαλιά για να βγουν στην αυλή του ισογείου, (στην οποία επίσης δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες). Θεωρούμε απαράδεκτη και επιβαρυντική αυτήν την κατάσταση για τα παιδιά μας, αφού

  • μένουν κλεισμένα σε εσωτερικό χώρο για πάρα πολλές ώρες σε περίοδο έξαρσης ιώσεων,
  • ειδικά σε αυτές τις ηλικίες έχουν ως βασική ανάγκη το παιχνίδι και την κίνηση σε εξωτερικό χώρο, τόσο για την εκτόνωση της ενέργειάς τους όσο και για την πρόοδο στο συντονισμό των κινήσεών τους, στην ισορροπία τους κτλ.

Είναι αδιανόητο παιδιά σε τόσο τρυφερή ηλικία να μένουν μέχρι και 8 ώρες κλεισμένα σε μία αίθουσα λίγων τετραγωνικών! Να σημειωθεί μάλιστα πως αυτά συμβαίνουν στον 2ο παιδικό σταθμό που έμεινε κλειστός 3 εβδομάδες τον περασμένο Ιούλιο και αρκετό καιρό τον Σεπτέμβριο, υποτίθεται για να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του κτιρίου.

Ζητάμε άμεσα

  • να εξασφαλιστεί ο σωστός προαυλισμός όλων των παιδιών του 2ου παιδικού σταθμού!
  • να ενημερωθούμε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα γίνουν ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Γονείς του βρεφικού τμήματος του 2ου παιδικού σταθμού νέας Ιωνίας

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων παιδικών σταθμών Νέας Ιωνίας