Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας – Το Ηράκλειο την τιμά δίνοντας αίμα τη Δευτέρα 19 Ιουνίου

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η σημερινή και ο Δήμος στο Ηράκλειο Αττικής αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και συνεισφέρει οργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία.

Η Ελλάδα χρειάζεται 550.000 μονάδες αίματος περίπου τον χρόνο. Το 65% αυτού προέρχεται από εθελοντικό αίμα. Το υπόλοιπο είναι αίμα αναπλήρωσης, προκύπτει δηλαδή από τους συγγενείς και φίλους των ασθενών. Τέλος, σε ετήσια βάση παίρνουμε 20.000 μονάδες από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό. Χρειαζόμαστε το αίμα της Ελβετίας γιατί δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε ότι θα έχουμε εξασφαλίσει επάρκεια, επειδή δεν έχουμε σταθερούς αιμοδότες.

Από σήμερα λοιπόν κλείνουμε ραντεβού για τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Ηράκλειο σε μια ακόμα καλοκαιρινή, εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος και ο Σύλλογος των Εργαζομένων του.

Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και το κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», θα βρίσκονται στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) από τις 8.30 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι για να υποδέχονται τους εθελοντές αιμοδότες που θα επιλέξουν να δώσουν λίγο από το αίμα τους, χαρίζοντας όμως ζωή στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Όπως πάντα, οι αιμοδότες θα εξετάζονται πρώτα από τους γιατρούς της αιμοληψίας ενώ θα έχουν την ευκαιρία να εκδώσουν κάρτα εθελοντή (εάν δεν έχουν ήδη). Στο τέλος της αιμοδοσίας θα τους περιμένει μπουφές για την ανάκτηση της δύναμής τους.

«Το λέμε πάντα, δέκα λεπτά από τον χρόνο μας μπορεί να σημαίνουν μια ολόκληρη ζωή για εκείνον ή εκείνην που έχει ανάγκη το αίμα. Σας καλούμε σε ακόμα μια δράση εθελοντικής αιμοδοσίας να χαρίσουμε μαζί αυτό το υπέρτατο δώρο», το μήνυμα της αντιδημάρχου, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

«Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή μας να κάνουμε πάντα αιμοδοσία στην αρχή του καλοκαιριού. Πάγια οι ανάγκες για αίμα ανεβαίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες και θέλουμε, με την όποια ποσότητα μπορούμε να προσφέρουμε, να βοηθήσουμε να σωθούν συνάνθρωποί μας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και τον Σύλλογο Εργαζομένων καθώς το προσωπικό του Δήμου είναι πάντα πρώτο στην προσφορά. Ας γίνουμε ακόμα πιο πολλοί εθελοντές αιμοδότες, ας δώσουμε ζωή σε όσους το έχουν ανάγκη», το σχόλιο του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.