Πέντε tips για νοστιμότερο μπακαλιάρο – Το εθνικό φαγητό της 25ης Μαρτίου …αλλιώς

Αν σκοπεύετε να φτιάξετε κι εσείς φέτος τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο την ερχόμενη Δευτέρα, ανήμερα της εθνικής γιορτής, ιδού πέντε συμβουλές για να βγει τέλειος.

  1. Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο εγκαίρως, αλλιώς ό,τι και να κάνετε το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι δυσάρεστο. Πολλές φορές δεν αρκεί καν το παστό ψάρι να μπει στο νερό 24 ώρες πριν, ειδικά αν ο μπακαλιάρος πρόκειται να τηγανιστεί. 
  2. Για να μη ρισκάρετε να φάτε τον μπακαλιάρο λύσσα, μπορείτε να ελέγξετε κατά πόσο έχει φύγει το αλάτι, βράζοντας ένα κομματάκι μπακαλιάρου 5′-7′. Θα πρέπει να είναι πολύ ελαφρά αλμυρό στη γεύση και να καταναλώνεται ευχάριστα.
  3. Αν το κουρκούτι «δεν πιάνει» καλά στην επιφάνεια του ψαριού, περάστε πρώτα τον μπακαλιάρο από λίγο αλεύρι και βυθίστε τον στη συνέχεια στο κουρκούτι. Έτσι θα κρατηθεί στη επιφάνεια του ψαριού.
  4. Στο τηγάνισμα δεν πρέπει να στοιβάζετε πολλά μπακαλιαράκια μαζί, αλλιώς δεν τηγανίζονται ομοιόμορφα και δεν βγαίνουν τραγανά. Αφήστε χώρο ώστε να μην κολλούν το ένα στο άλλο για να βγει η κρούστα σούπερ.
  5. Το λάδι πρέπει να είναι καυτό για να τηγανιστούν σωστά και να έχουν πετυχημένη όψη και γεύση