Ο Κώστας Ζαχαριάδης πήρε το χρίσμα ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων – Το παρασκήνιο

Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων. Η επικράτηση του με διαφορά δύο ψήφων από τον Νίκο Φίλη, το «όχι» στον εκλεκτό του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά και οι συμμαχίες που προέκυψαν φέρνουν νέα δεδομένα στην εσωκομματική σκακιέρα.

Η «μάχη» της αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να αποσυνδέεται από τα εσωκομματικά, έλεγαν άνθρωποι που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ και τα γεγονότα τους επιβεβαιώνουν. Ο Κώστας Ζαχαριάδης, βρήκε την υποστήριξη της Έφης Αχτσιόγλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη πρότεινε το όνομα του, ενώ και ο πρώην βουλευτής ήταν από τα πρώτα στελέχη του κόμματος που στήριξαν ανοιχτά την υποψηφιότητα της για τις εσωκομματικές διεργασίες. Η επικράτηση του Κώστα Ζαχαριάδη απέναντι στον Νίκο Φίλη, ερμηνεύεται σαν μια πρώτη νίκη της κ. Αχτσιόγλου.

Την υποψηφιότητα Ζαχαριάδη ψήφισαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι γραμματείς του κόμματος Σβίγγου – Βασιλειάδης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, Ρένα Δούρου. Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο, το λευκό, του Αλέξη Χαρίτση που θεωρείται το νο.2 της Έφης Αχτσιόγλου.

Η πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στήριξε τον Νίκο Φίλη, ο οποίος άλλωστε είναι στην ίδια τάση. Τον Νίκο Φίλη ψήφισε και ο Στέφανος Τζουμάκας που διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα σε άλλους υπέρ Φίλη ήταν η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Λευκό επέλεξαν ο Νίκος Παππάς, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας κι άλλοι που ανήκουν στον κύκλο του βουλευτή και υποψήφιου για την προεδρία.