Ο Γιάννης Στάνκογλου γίνεται “Οιδίπους Τύραννος” και πάει στην Επίδαυρο

Κανείς δεν ξεφεύγει από τη μοίρα του” λέει ο Γιάννης Στάνκογλου για τον απαιτητικό ρόλο του Οιδίποδα που ερμηνεύει φέτος σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα.

“Νιώθω τυχερός που θα βρεθώ με αυτό το ρόλο στην Επίδαυρο” λέει ο Γιάννης Στάνκογλου, που μεγάλωσε στον Περισσό και τα τελευταία χρόνια ξαφνιάζει ευχάριστα τους πάντες με τους υπέροχους και δύσκολους ρόλους που επιλέγει να ερμηνεύσει.

Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 25 & 26 Αυγούστου, και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα. Ο Οιδίποδας βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε.

Όπως τονίζει ο ηθοποιός, δεν ξεφεύγει κανείς από τη μοίρα του ,η ανάγκη ορίζει τη μοίρα μας. Ο Γιάννης Στάνκογλου αναφέρθηκε στη υπόθεση του έργου και στη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη και τους συναδέλφους του ηθοποιούς, λέγοντας “φτιάξαμε κάτι καλό που έχει στέρεη ρίζα”. Σχολίασε επίσης την χρήση μασκών στην παράσταση, που αποτελούν δομικό στοιχείο της και είπε χαρακτηριστικά ότι είναι ένα καινούριο μάθημα για τον ίδιο η χρήση της μάσκας.

Μιλώντας για τα χειμερινά του σχέδια αποκάλυψε ότι δεν θα παίξει στο θέατρο ,ούτε στην τηλεόραση. Θα ασχοληθεί με την οικογένεια του και θα κάνει μαθήματα κιθάρας!