Οργή για το φόνο του Αντώνη στο Blue Horizon – Χιλιάδες Κρητικοί μαζεύτηκαν στο λιμάνι

Τη λαϊκή οργή για την κτηνωδία που οδήγησε στον φόνο του Αντώνη Καργιώτη διατράνωσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου μπροστά από το πλοίο Blue Horizon χιλιάδες Κρητικοί.

Το πλοίο αναγκάστηκε να αποπλεύσει με καθυστέρηση έξι περίπου ωρών για τον Πειραιά από το λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς μπροστά ακριβώς από τον καταπέλτη του συγκεντρώθηκαν χιλιάδες οργισμένοι Κρητικοί. Σύμφωνα με το Kεντρικό Λιμεναρχείο, το πλοίο απέπλευσε στις 02.27 τα ξημερώματα. 

Το κάλεσμα συμμετοχής έγινε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, με πολίτες να εκφράζουν οργή και αγανάκτηση για το δραματικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά και το θάνατο του 36χρονου κατά τον απόπλου του πλοίου το βράδυ της Τρίτης.

Οργή για το φόνο του Αντώνη στο Blue Horizon - Χιλιάδες Κρητικοί μαζεύτηκαν στο λιμάνι

(Από την κινητοποίηση των πολιτών στο λιμάνι το βράδυ της Τετάρτης)

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, εξαιτίας του φόβου πως η κινητοποίηση θα εκτραχυνόταν, αποφασίστηκε να σηκωθεί ο καταπέλτης του πλοίου, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβάτες, που δεν είχαν προλάβει να επιβιβαστούν, να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου από τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης που ξεκίνησε η κινητοποίηση και διαμαρτυρία των πολιτών βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Οργή για το φόνο του Αντώνη στο Blue Horizon - Χιλιάδες Κρητικοί μαζεύτηκαν στο λιμάνι

Κινητοποίηση οργανώθηκε επίσης από πολίτες στον Άγιο Νικόλαο, τόπο καταγωγής του 36χρονου.

Στη συγκέντρωση σε κεντρική πλατεία της περιοχής μικροί και μεγάλοι κράταγαν στα χέρια λευκά τριαντάφυλλα ενώ οι καταστηματάρχες κατέβασαν ρολά.