Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ενοχή έκρινε την Ρούλα Πισπιρίγκου, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας στις 11/4/2021 , το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Μετά από μία διαδικασία 100 και πλέον συνεδριάσεων που διήρκησε σχεδόν 15 μήνες, κατά την οποία εξετάστηκαν περίπου 60 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, το δικαστήριο κατέληξε στην ενοχή της 35χρονης , ακολουθώντας την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου.

«Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν ζήτησε ελαφρυντικά, ενώ ακολούθως η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των ισοβίων.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι τα μέλη της οικογένειας της κατηγορούμενης καθώς και ο πρώην πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.