Ολοκληρώνεται η ανάπλαση στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, που αλλάζει το χώρο

Στο τελικό του στάδιο βρίσκεται το μεγάλο έργο των αναβαθμών εντός ζώνης περίπου 10,00 μ. σε περιοχή του «Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας» κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του Ο.Τ. 295, πέριξ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, το έργο απορροής ομβρίων υδάτων για την προστασία των διαμορφωμένων πρανών, η κατασκευή της δεξαμενής πυρόσβεσης, ενώ έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους τα έργα στους περιμετρικούς πεζοδρόμους.

Ένα έργο που πέραν της αισθητικής του αρτιότητας, «δένει» αρμονικά το άλσος με το γήπεδο, ένα έργο που ξεκίνησε το 2021 από το «μηδέν» η σημερινή Δημοτική Αρχή, και υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του ΥΠ.ΕΣ. αλλά και με ίδιους πόρους του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε σήμερα να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και να απομένουν κάποιες μικρές «πινελιές». Όπως έχω αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν η προστασία του άλσους μας, ήταν, είναι και θα είναι πάντα βασική προτεραιότητα για κάθε δημοτική αρχή της πόλης μας.