Οι “πόλεις του αύριο” στο 12th Future of Cities Conderence 2024

Πώς οι “πόλεις του αύριο” δεν θα είναι απλά ψηφιακά εξοπλισμένες αλλά ανθρώπινες και φιλικές στους κατοίκους τους συζήτησαν παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, κρατικοί φορείς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία, στο πλαίσιο του 12th Future of Cities Conderence 2024.

Οι "πόλεις του αύριο" στο επίκεντρο του 12th Future of Cities Conderence 2024

Τις εργασίες άνοιξε με την ομιλία του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου λέγοντας: τις ανθρώπινες πόλεις δεν τις κάνει μόνο ο Δήμος αλλά και εμείς οι ίδιοι. Ευφυείς πόλεις χωρίς ευφυείς πολίτες -σε σχέση με την κοινωνική τους συμπεριφορά- δεν υπάρχουν».

Αναφορικά με την “πόλη του αύριο” είπε πως είναι μια πόλη που αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις της εποχής και προσπαθεί να αλλάξει, να δομηθεί έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της.

Οι "πόλεις του αύριο" στο επίκεντρο του 12th Future of Cities Conderence 2024

Ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θύμιος Μπακογιάννης συντόνισε την κουβέντα σε πάνελ με θέμα το περιβάλλον, λέγοντας ότι στον προσανατολισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλέον οι πόλεις με σύμφωνο κλιματικής ουδετερότητας.

Οι "πόλεις του αύριο" στο επίκεντρο του 12th Future of Cities Conderence 2024

Στην συζήτηση που συντόνισε ο Δρ. Δημήτριος Βέργαδος Πανεπιστημιακός και Κάτοχος της Έδρας UNESCO ” Creative Cities in Motion” μετείχαν μεταξύ άλλων και οι Δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης και Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς.

Ο Γιάννης Μυλωνάκης στην τοποθέτησή του για τις πόλεις του μέλλοντος είπε:

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του δικού του Δήμου

Ο τρίτος Δήμος του Βόρειου Τομέα Αθηνών που εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο Δημάρχων ήταν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με τον Νίκο Μπάμπαλο.