Οι καλύτερες θεατρικές παραστάσεις που απέσπασαν τα βραβεία κοινού

Το κοινό ανακήρυξε τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν 2022-2023.

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2023 από το «αθηνόραμα» απονεμήθηκαν για 25η χρονιά στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μια ξεχωριστή βραδιά, που ήταν αφιερωμένη στο θέατρο του μέλλοντος.

Οι καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
Καλύτερη παράσταση για τη σεζόν 2022-2023 αναδείχθηκαν –σύμφωνα με την κρίση των αναγνωστών, τα «Φώτα της πόλης», που απέσπασαν επίσης 1ο βραβείο σκηνοθεσίας για την Αμάλια Μπένετ, σκηνογραφίας για την Τίνα Τζόκα, μουσικής σύνθεσης για τον Θοδωρή Οικονόμου, ηχητικού σχεδιασμού για τον Κωνσταντίνο Μπώκο και το 2ο βραβείο φωτισμού για τη Χριστίνα Θανάσουλα.

Δεύτερη καλύτερη παράσταση αναδείχθηκε η «Άνοδος του Αρτούρο Ούι» (απέσπασε και το 2ο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Άρη Μπινιάρη, το 1ο βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον Γιώργο Χρυσοστόμου, το 1ο βραβείο ενδυματολογίας και το 2ο δεύτερο βραβείο σκηνογραφίας για τον Πάρι Μέξη, το 2ο βραβείο μουσικής σύνθεσης για τον Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη και το 1ο βραβείο φωτισμού για τη Στέλλα Κάλτσου).

Για την τρίτη θέση, οι αναγνώστες του «αθηνοράματος» επέλεξαν το «Berlin Alexanderplatz», που τιμήθηκε και με τα 3α βραβεία σκηνοθεσίας για τον Στάθη Λιβαθινό, σκηνογραφίας και ενδυματολογίας για την Ελένη Μανωλοπούλου και φωτισμού για τον Αλέκο Αναστασίου.

Για την τρίτη θέση, οι αναγνώστες του «αθηνοράματος» επέλεξαν το «Berlin Alexanderplatz», που τιμήθηκε και με τα 3α βραβεία σκηνοθεσίας για τον Στάθη Λιβαθινό

Βραβεία Καλύτερου Ρόλου
Καλύτεροι ηθοποιοί στα βραβεία κοινού με βραβείο πρώτου Γυναικείου Ρόλου στην Ελένη Ράντου για την συγκλονιστική της ερμηνεία στο έργο «Το πάρτι της ζωής». Βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου στον Γιώργο Χρυσοστόμου για το αφοπλιστικό του παίξιμο στο έργο «Η άνοδος του Αρτούρο Ούι».

Βραβεία Καλύτερου ρόλου απέσπασαν και οι 2ο Βραβείο ο Γρηγόρης Βαλτινός για το «Da» και 3ο Βραβείο ο Άκης Σακελλαρίου για την παράσταση «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών». 2ο Βραβείο η Κατερίνα Διδασκάλου για «Το χελιδόνι» και 3ο Βραβείο η Κάτια Δανδουλάκη για την παράσταση «Διάλεξε το θάνατό σου αγάπη μου».

1ο Βραβείο: Γιώργος Χρυσοστόμου («Η άνοδος του Αρτούρο Ούι»), 2ο Βραβείο: Γρηγόρης Βαλτινός («Da»), 3ο Βραβείο: Άκης Σακελλαρίου («Ο κύκλος των χαμένων ποιητών») μαζί με Μάνο Καρατζογιάννη και Μαρία Πρωτόπαππα
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ 2023
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
1ο Βραβείο: «Τα φώτα της πόλης»
2ο Βραβείο: «Η άνοδος του Αρτούρο Ούι»
3ο Βραβείο: «Berlin Alexanderplatz»

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
1ο Βραβείο: Αμάλια Μπένετ («Τα φώτα της πόλης»)
2ο Βραβείο: Άρης Μπινιάρης («Η άνοδος του Αρτούρο Ούι»)
3ο Βραβείο: Στάθης Λιβαθινός («Berlin Alexanderplatz»)

Με τα βραβεία στο χέρι, Ελένη Ράντου, Γρηγόρης Βαλτινός, Κάτια Δανδουλάκη, μαζί με Μαρία Πρωτόπαππα και Μάνο Καρατζογιάννη
ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ
1ο Βραβείο: Γιώργος Χρυσοστόμου («Η άνοδος του Αρτούρο Ούι»)
2ο Βραβείο: Γρηγόρης Βαλτινός («Da»)
3ο Βραβείο: Άκης Σακελλαρίου («Ο κύκλος των χαμένων ποιητών»)

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ
1ο Βραβείο: Ελένη Ράντου («Το πάρτι της ζωής»)
2ο Βραβείο: Κατερίνα Διδασκάλου («Το χελιδόνι»)
3ο Βραβείο: Κάτια Δανδουλάκη («Διάλεξε το θάνατό σου αγάπη μου»)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: