Οδοιπορικό στην Πάρνηθα: Τραγικές εικόνες καταστροφής από σπίτια, οχήματα και δέντρα

Εικόνες καταστροφής με καμένα σπίτια, αυτοκίνητα και εκτάσεις γης κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός από τη φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας, η οποία συνεχίζει να καίει.

Μέσα σε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινίες θρίλερ, οι κάτοικοι της περιοχής Αγία Παρασκευή στην Πάρνηθα αντίκρισαν εντελώς κατεστραμμένο ό,τι είχε απομείνει από όσα είχαν αποκτήσει με κόπους μιας ζωής.

Εκτός από την καταστροφή δασικής έκτασης, οι ζημιές που έχουν υποστεί οι ιδιοκτήτες σπιτιών, αλλά και αυτοκινήτων, είναι ανυπολόγιστες. Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός από τα φωτογραφικά πρακτορεία Eurokinissi και Intime είναι ενδεικτικές.

Πάρνηθα και Φυλή μετρούν …πληγές

Οι ιδιοκτήτες ψάχνουν μέσα στα χαλάσματα των σπιτιών τους να δουν τι σώζεται, ενώ την ίδια στιγμή περιμένουν τα συνεργεία με τους μηχανικούς που θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών.

Περίπου 25 περίπου σπίτια στους οικισμούς του Δήμου Φυλής και του Δήμου Αχαρνών έχουν υποστεί ζημιές, ή έχουν καεί ολοσχερώς.

Οι εικόνες από τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα κάνουν τον γύρο του κόσμου. Όσα καταγράφονται στις φωτογραφικές μηχανές είναι αποκαρδιωτικά και μαρτυρούν την τεράστια καταστροφή που έχει συντελεστεί.