Ξεκινούν τα εκπτωτικά voucher για αγορά βιβλίων – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 150.000 επιταγών

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ χορήγησης voucher για αγορά βιβλίων.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2023. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 6 Αυγούστου 2023 (Κυριακή) και ώρα 23:59.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στον χώρο του βιβλίου. Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

Έκπτωση 10% για αγορά βιβλίων από τους συνεργαζόμενους εκδοτικούς οίκους
Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του Μητρώου Παρόχων.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion