Ξεκινούν οι πληρωμές του market pass – Πότε πιστώνονται οι λογαριασμοί

Από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι την Δευτέρα, πιστώνονται τα χρήματα για όσους επέλεξαν να εισπράξουν το επίδομα market Pass στον τραπεζικό λογαριασμό τους αντί σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα στο κινητό τους.

Η διαδικασία μεταφοράς των χρημάτων από το δημόσιο προς τους λογαριασμούς των πρώτων δικαιούχων ξεκίνησε ήδη από χθες σταδιακά, αλλά το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί κυμαίνεται, ανάλογα και με ποια τράπεζα έχουν δηλώσει ότι συνεργάζονται.

Πρακτικά μέσα στο Σαββατοκύριακο ή μέχρι και την Δευτέρα θα πρέπει να δουν τα λεφτά που δικαιούνται, σχεδόν όλοι όσοι δήλωσαν ΙΒΑΝ αντί για άυλη κάρτα. Oι συγκεκριμένοι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% της επιδότησης που προβλέπεται για τη σύνθεση του νοικοκυριού τους για τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο – Απρίλιο, αλλά δεν έχουν καμία υποχρέωση να το δαπανήσουν άμεσα.

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη ξεκινά από τις τράπεζες και η διαδικασία εγκατάστασης και πίστωσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Οι πιστώσεις θα γίνονται κατά κύματα και όχι ταυτόχρονα σε όλους. Συνεπώς μπορεί να χρειαστεί να περάσει όλη η επόμενη εβδομάδα για να φτάσουν τα ποσά στους δικαιούχους.

Όσοι δεν έχουν επικαιροποιημένα στοιχεία στις τράπεζες, ή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Πολιτών, θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο, αφού θα χρειαστεί να προβούν σε επιπλέον ενέργειες, ή και σε σύντομες βιντεοκλήσεις με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο επέλεξαν.