Νέο τραγούδι των Beatles με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης (βίντεο)

Μετά από μία εβδομάδα προώθησης, το θρυλικό συγκρότημα The Beatles κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι, το οποίο αναφέρεται ως «το τελευταίο» τους.

Το νέο κομμάτι των The Beatles, που ονομάζεται «Now And Then», ετοιμάζεται εδώ και 45 χρόνια -ο Τζον Λένον άρχισε να το γράφει το 1978 και ολοκληρώθηκε το περασμένο έτος.

Πρόκειται για το τελευταίο τραγούδι που περιλαμβάνει όλα τα ονόματα των «Σκαθαριών»: Τζον Λένον, Πωλ Μακάρτνεϋ, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ.

Έτσι, κλείνει το κεφάλαιο του σπουδαίου συγκροτήματος, που άφησε το στίγμα του όσο κανένα άλλο στη μουσική -και όχι μόνο- ιστορία.

Ακούστε το νέο τραγούδι του θρυλικού συγκροτήματος:

Πότε ηχογραφήθηκε το νέο τραγούδι των Beatles -Ξεκίνησε να το γράφει ο Λένον το 1978
Πρόκειται για ένα κομμάτι που ξεκίνησε την πορεία του το 1978, όταν ο Λένον έγραψε τα φωνητικά και το πιάνο, στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

Μετά τον θάνατό του, η Γιόκο Όνο έδωσε την ηχογράφηση στα άλλα μέλη των Beatles, σε μια κασέτα, μαζί με άλλα τραγούδια που ολοκληρώθηκαν νωρίτερα και κυκλοφόρησαν ως «νέα» μουσική του συγκροτήματος.

Έχει αναφερθεί ότι η μπάντα προσπάθησε στο παρελθόν να ηχογραφήσει το Now And Then, χωρίς, ωστόσο, να ολοκληρωθεί η δουλειά.

Τώρα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το «χαμένο» τραγούδι κυκλοφόρησε επίσημα.

Για την ηχογράφηση του Now And Then, αξιοποιήθηκε λογισμικό ώστε να ξεχωρίσει τη φωνή του Λένον από την κασέτα και να απομακρύνει τον θόρυβο που εμπόδισε τις προηγούμενες προσπάθειες ολοκλήρωσης του κομματιού.

Το Now And Then κυκλοφόρησε στις 2 Νοεμβρίου 2023 ως διπλό single, μαζί με μια νέα μίξη του πρώτου single του συγκροτήματος, «Love Me Do» (1962). Χαρακτηρίστηκε ως «το τελευταίο τραγούδι των Beatles» και θα συμπεριληφθεί επίσης στην επανέκδοση της συλλογής 1967-1970, που θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου 2023.