Νέος πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ με τις εταιρίες Κασσελάκης στο εξωτερικό

Στην παραδοχή ότι έχει στην κατοχή του εταιρίες στο εξωτερικό προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του ιστότοπου «news247» που δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας «Osios LLC» έως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2023. Η εταιρία αυτή δανειοδότησε την εταιρία που κατέχει τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Left Media ΑΕ) το προηγούμενο διάστημα.

«Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ»

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ του «news247», επικαλούμενο την ελληνική νομοθεσία, «απαγορεύεται ρητά για οποιοδήποτε πρόσωπο να έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα του προέδρου πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή και αυτή του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή αλλοδαπής εταιρίας».

Κασσελάκης: Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του, με ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), αποδέχθηκε και επιβεβαίωσε την ύπαρξη εταιριών στην αλλοδαπή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι θα ενημερωθεί άμεσα αν εμπτίπτει στον εν λόγω νόμο, που επικαλείται η ιστοσελίδα, καθώς δεν είναι βουλευτής. «Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ως υστερόγραφο ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι δεν θα άφηνε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους, καθώς, «είναι θέμα αρχής».