Νέος πολιτικός φορέας από την ομάδα Αχτσιόγλου που αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συντεταγμένη αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου με κείμενο που εστάλη στους γραμματείς του κόμματος. Παράλληλα, στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, έφτασαν λίγο πριν τις 10 το πρωί οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος για να ανακοινώσουν την ανεξαρτητοποίηση εννέα βουλευτών της ομάδας των «6+6»

Οι βουλευτές είναι: 
Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζειμπεκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης

Στους 9 βουλευτές αυτούς αναμένεται να προστεθούν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να συγκροτήσουν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα ενώ κατά πληροφορίες κοντά στην προσχώρηση στην ίδια ομάδα είναι και οι δύο βουλευτές που προσφάτως ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Πλεύση Ελευθερίας (Αρετή Παπαϊωάννου και Μιχάλης Χουρδάκης).

Σε ένα πρώτο σχόλιο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, είπε σε δημοσιογράφους στον διάδρομο της Βουλής «όλα καλά, ό,τι είναι να γίνει ας γίνει».

Με βολές κατά Κασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας η αποχώρηση

Στο κείμενο αποχώρησης αναφέρεται για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά».

Όπως υποστηρίζουν ο νέος πρόεδρος «διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθο»

Κατά την ομάδα Αχτσιόγλου «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βιώνει μια διαλυτική κρίση. Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος και η ηγετική ομάδα αρνούνται να αναγνωρίσουν και να συζητήσουν τον πολιτικό πυρήνα του προβλήματος. Αντί αυτού, επιλέγουν το ερμηνευτικό σχήμα του «εσωτερικού εχθρού» και της «Πέμπτης Φάλαγγας».

Σύμφωνα με τους 57 υπογράφοντες «όταν δεν επιλέγουν τις επιθέσεις και τις προσβολές, καταφεύγουν σε έναν απλουστευτικό, κενό περιεχομένου, λόγο με γενικόλογα συνθήματα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βυθίζεται στην ανυποληψία και στην απαξίωση».