Νέα Φιλαδέλφεια: Φθορές στη γέφυρα Βρυούλων της Εθνικής οδού

Σοβαρές φθορές είναι ορατές ακόμα και με γυμνό μάτι στη γέφυρα Βρυούλων της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, που βρίσκεται στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημαντικές φθορές, που είναι ορατές ακόμα και με γυμνό μάτι, παρουσιάζει μια από τις πιο πολυσύχναστες γέφυρες της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, αυτή των Βρυούλων, που βρίσκεται στο ύψος της Νέας Φιλαδελφείας και κάτω από την οποία περνούν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, σίδερα της γέφυρας είναι ορατά ακόμα και με γυμνό μάτι καθώς η κατασκευή έχει φθορές, όπως κομμάτια τσιμέντου που έχουν υποχωρήσει. Η διαδικασία αποκατάστασης της γέφυρας έχει ξεκινήσει, ωστόσο τα έργα είναι ακόμα στο στάδιο της μελέτης, μετά από συμφωνία της περιφέρειας Αττικής με τον δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με τον πολιτικό μηχανικό κ. Μακρή, πολλές γέφυρες στην Ελλάδα, όπως η συγκεκριμένη, έχουν κατασκευαστεί τις δεκαετίες 1960 και 1970, οπότε υπάρχουν ίσως χιλιάδες τέτοιες υποδομές που είναι 40 ή και 50 ετών. Σύμφωνα με τον ειδικό, υπάρχει ένα πρόγραμμα ελέγχων για τις γέφυρες της Αττικής, οι οποίες πρέπει να εμβαθύνουν σε πιθανά προβλήματα που υπάρχουν.

Σε ερώτηση αν τίθεται θέμα ασφαλείας των πολιτών που περνούν από τη γέφυρά, ο πολιτικός μηχανικός Αθανάσιος Μαντέλος, σημείωσε ότι αυτό θα κριθεί από τον έλεγχο που γίνεται και από το πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί η εν λόγω γέφυρα. «Έχουν γίνει οι καταστροφικές μετρήσεις, έχει ελεγχθεί ενόργανα και τώρα έχει προχωρήσει σε διαδικασία αποκατάστασης και αναβάθμισης».

Πηγή: ΕΡΤ