Νέα Φιλαδέλφεια: Συμπληρωματικές απολογίες για το φόνο του Μιχάλη Κατσουρή

Την πόρτα των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια θα περάσουν αρχές Δεκεμβρίου οι Κροάτες κατηγορούμενοι που βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι σε διάφορες φυλακές της χώρας. Για τις συμπληρωματικές τους απολογίες έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες με την πρώτη να ξεκινά στις 4 Δεκεμβρίου και τη διαδικασία να ολοκληρώνεται μετά από τρεις ημέρες στις 6 Δεκεμβρίου.

Αρχικά καλούνται για συμπληρωματική απολογία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας ενώ αναμένεται να εξεταστούν και για νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Αύγουστο.

Στην υπόθεση -αν και υπάρχουν 107 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και Έλληνες – κανείς δεν αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή ούτε καν την κατηγορία της συνέργειας.

Οι Κροάτες επιμένουν σε ότι είχαν ισχυριστεί από την πρώτη στιγμή. Ότι δεν έχουν καμία σχέση. Στις πρώτες απολογίες τους αρνήθηκαν ότι είναι μέλη των Bad Blue Boys και προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς για το πως βρέθηκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Το μαχαίρι με το αίμα του Μιχάλη

Μέχρι σήμερα -επισήμως τουλάχιστον- δεν έχει ανακοινωθεί ποιο είναι το μαχαίρι με το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ο Μιχάλης Κατσουρής.

Ένα από τα πειστήρια -που κατά τον ιατροδικαστή θα μπορούσε να είναι το φονικό μαχαίρι- έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς πάνω του βρέθηκε το αίμα του Μιχάλη αλλά και γενετικό υλικό ενός Έλληνα, ο οποίος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν είναι εκείνος που χτύπησε το Μιχάλη. Το ίδιο μαχαίρι κατασχέθηκε από Κροάτη ο οποίος όμως ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι είναι δικό του και όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί το μαχαίρι ήταν δίπλα του χωρίς καν να το αγγίξει.

Πηγή: newpost