Νέα Φιλαδέλφεια: Προχωρά η αναβάθμιση του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού

Σε πλήρη αναβάθμιση του οδοφωτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια προχωρά ο δήμος , έργο στο οποίο προβλέπεται μεταξύ άλλων η αντικατάσταση 4.865 φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LΕD και 1.786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων.

Στόχος είναι τόσο η ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού φωτισμού της πόλης και η φώτιση σημείων που παρέμεναν σκοτεινά, όσο και η εξοικονόμηση ενέργειας, που θα προκύψει από τα «έξυπνα» και φιλικά προς το περιβάλλον νέα φωτιστικά σώματα. Στη σύμβαση του έργου προβλέπεται 10ετής εγγύηση και συντήρηση από την ανάδοχο εταιρεία.

«Τον Σεπτέμβριο του 2019 αναλάβαμε καθήκοντα σ’ έναν δήμο με παλαιό και προβληματικό φωτισμό, με σκοτεινές γειτονιές, πλατείες και παιδικές χαρές, με αποτέλεσμα τα απολύτως δικαιολογημένα παράπονα των συμπολιτών μας να εκφράζονται προς όλους μας σε καθημερινή βάση. Με πάμπολες καμένες λάμπες και αδυναμία έγκαιρης αντικατάστασής τους, είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε λόγω ελλιπούς προσωπικού, και όλα αυτά με τις τιμές του ρεύματος για νοικοκυριά και ΟΤΑ από το 2022 να έχουν εκτοξευθεί.

Έφτασε η ώρα λοιπόν, αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Σε λίγους μόνο μήνες, οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας θα απολαμβάνουν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού που τους αξίζουν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος και πρόσθεσε: «Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το δίκτυο δημοτικού φωτισμού σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ