e-neaionia.gr

Νέα Φιλαδέλφεια: Αφιέρωμα στον αξέχαστο Μάνο Ελευθερίου και τα τραγούδια του

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, οργανώνεται το μουσικό αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού, στον Μάνο Ελευθερίου, με αφορμή τα 4 χρόνια από τον θάνατό του. Βασικοί συντελεστές επί σκηνής είναι ο Θάνος Ολύμπιος και ο Βασίλης Πάτσιος, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 και ώρα 9:00 μ.μ. στο Θέατρο Π.Π.Ι.Ε.Δ. στη Νέα Φιλαδέλφεια (Δεκελείας 152 & Αττάλειας).

Στη Νέα Φιλαδέλφεια τραγουδάμε Μάνο Ελευθερίου

Δύο αυθεντικοί ερμηνευτές των τραγουδιών του Μάνου Ελευθερίου καθώς έχουν δισκογραφήσει κομμάτια του σε πρώτες εκτελέσεις.

Ο Θάνος Ολύμπιος είναι πτυχιούχος του Μουσικού Παν/μίου Αθηνών. Το 2017 ένα χρόνο πριν φύγει από τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου του είχε εμπιστευθεί τα καινούρια του τραγούδια για τη 3η ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του, έτσι από το 2017 έως το 2019 κυκλοφόρησαν αυτά τα τραγούδια που έμελλαν να είναι και τα τελευταία του στιχουργού σε συνθέσεις των Μίμη Πλέσσα, Χρύσανθου Μουζακίτη και του ίδιου του Θ.Ολύμπιου.

Ο καταξιωμένος τραγουδιστής Βασίλης Πάτσιος έχει στο ενεργητικό του πάνω από τριακόσια τραγούδια σε περίπου 25 άλμπουμς, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει πωλήσεις πάνω από μισό εκατομμύριο δίσκους έχοντας τραγουδήσει πρώτες εκτελέσεις μεγάλων δημιουργών μεταξύ των οποίων και ο Μάνος Ελευθερίου σε μελοποιημένες συνθέσεις του Ηλία Ανδριόπουλου.

Συνοδεύουν 4 εξαιρετικοί μουσικοί: Κιθάρα-μπουζούκι: Δημήτρης Μαργαρίτης, Μπάσο: Κώστας Πατσιώτης, Πιάνο: Χρήστος Κουμούσης, Ντραμς: Σπύρος Λιγκώνης.