Νέα Ιωνία: 350 εθελοντές αναβιώνουν τη “γειτονιά των θαυμάτων” στην επέτειο των 100 χρόνων

Ένα αιώνα ζωής και ανάπτυξης συμπληρώνει η Νέα Ιωνία και το γιορτάζει με μία φαντασμαγορική παράσταση, όπου 350 εθελοντές θα αναβιώσουν εικόνες από την ιστορία της ως “γειτονιά των θαυμάτων”.

Ο Δήμος σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς και τα πολιτιστικά σωματεία οργανώνει επετειακή γιορτή με τίτλο «Η γειτονιά των θαυμάτων», στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 9:00 μ.μ.

«Η γειτονιά των θαυμάτων» είναι βασισμένη στην ιστορική τεκμηρίωση του Λουκά Χριστοδούλου, προέδρου του ΚΕΜΙΠΟ, διατρέχει τα ιστορικά, τα κοινωνικά και τα πολιτιστικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή των ανθρώπων της Νέας Ιωνίας στη διάρκεια του αιώνα που πέρασε.

100 χρόνια Νέα Ιωνία: Οι μουσικές και τα τραγούδια που πλημύρισαν τα σοκάκια εκείνης της γειτονιάς και σημάδεψαν τις ψυχές των ανθρώπων, θα ακουστούν ξανά από τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μπάμπη Βελισσάριο και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου.

Νέα Ιωνία: 350 εθελοντές αναβιώνουν τη "γειτονιά των θαυμάτων" στην επέτειο των 100 χρόνων

Νέα Ιωνία: Αναβιώνει η “γειτονιά των θαυμάτων” στην επέτειο των 100 χρόνων

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Πασχάλης Τσαρούχας αφηγούνται το πρωτότυπο κείμενο του Γιώργου Μπλάνα και μας μεταφέρουν σε μια εποχή, οπού τίποτα δεν μπόρεσε να σταματήσει το ποτάμι της ζωής.

Ένα μουσικοθεατρικό υπερθέαμα, σε σκηνοθεσία της καταξιωμένης Σοφίας Σπυράτου. Μαζί της συμπράττει μία σπουδαία δημιουργική ομάδα συντελεστών. Στα εντυπωσιακά video art βάζει τη σφραγίδα του ο Νίκος Σούλης, τα κοστούμια της παράστασης αναλαμβάνει ο Γιώργος Σεγρεδάκης και τον σχεδιασμό φωτισμού ο Περικλής Μαθιέλλης.

Συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση και τις ενορχηστρώσεις του Θωμά Κοντογεώργη.

Με «όχημα» τον λόγο, τη μουσική, τον χορό, τα κινηματογραφικά ντοκουμέντα της εποχής και τα εικαστικά video art, παρουσιάζεται η ιστορία της πόλης, από την ίδρυση της πρώτης γειτονιάς των προσφύγων της Μικράς Ασίας, μέχρι και σήμερα.

Καθοριστικό ρόλο στην παράσταση και την αναβίωση της «γειτονιάς» διαδραματίζουν οι 350 εθελοντές-δημότες που συμμετέχουν στην επετειακή γιορτή.

Δείτε το σποτ του Δήμου Νέας Ιωνίας για την επετειακή παράσταση