Νέα Ιωνία: Συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμα για βοήθεια στους σεισμόπληκτους

Συγκινητική ανταπόκριση είχε στη Νέα Ιωνία το κάλεσμα των Δημοτικών παρατάξεων και των τοπικών συλλογικών φορέων για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Συγκέντρωση στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Οι εικόνες στους χώρους του Δήμου Νέας Ιωνίας, που όρισε η ΚΕΔΕ ως τοπικό σημείο συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ολόκληρο το ισόγειο του Δημοτικού Μεγάρου γέμισαν ασφυκτικά από κούτες και προσφορές.

Γέμισε ασφυκτικά το ισόγειο του Δήμου στη Νέα Ιωνία

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τη Νέα Ιωνία πρόσφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους του φονικού σεισμού που συγκλόνισε Τουρκία και Συρία.

Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας από όλες τις παρατάξεις στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Τόσο η προσέλευση όσο και η προσφορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δείχνοντας για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της πόλης και τον τρόπο που στέκεται αλληλέγγυα στον ανθρώπινο πόνο.

Γέμισε ασφυκτικά το ισόγειο του Δήμου στη Νέα Ιωνία από προσφορές αγαθών

Η σπουδαιότητα της κίνησης έγκειται στο ιστορικό πλαίσιο που διέπει τη Νέα Ιωνία, την πόλη που φέτος συμπληρώνει ένα αιώνα μετά την ίδρυση της από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Ρούχα και κλινοσκεπάσματα συγκεντρώθηκαν για τους δοκιμαζόμενους λαούς

Μέχρι και ζωγραφιές μικρών παιδιών με μηνύματα αλληλεγγύης και εμψύχωσης έφτασαν στο Δήμο Νέας Ιωνίας και μπήκαν στο φορτίο της ανθρωπιστικής βοήθειας

Οι σημαίες Ελλάδας, Τουρκίας και Συρίας σε μία παιδική ζωγραφιά, που “δείχνει το δρόμο” της αλληλεγγύης των λαών