Νέα Ιωνία: Πλήθος πιστών στη γιορτινή Θεία Λειτουργία της Αγίας Παρασκευής (εικόνες)

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος πιστών προσήλθε με ευλάβεια στο Ιερό Παρεκκλήσιο για να προσκυνήσει τόσο την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής, όσο και το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και Θαυματουργού, που φυλάσσεται τις ημέρες αυτές στο Ιερό Παρεκκλήσιο προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

 Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στο πνευματικό κάλλος της Αγίας Παρασκευής, ευχόμενος η Αγία να μεσιτεύει συνεχώς προς Κύριον, ώστε να παύσει γρήγορα η δοκιμασία που διέρχεται ο τόπος μας εξαιτίας των πυρκαγιών που κατακαίουν τον φυσικό μας πλούτο και να ανοίξει τους οφθαλμούς της ψυχής του καθενός από εμάς για να αγαπήσουμε τον Θεό και τον πλησίον.

Νέα Ιωνία: Γιορτή της Αγίας Παρασκευής με πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση εικόνας