Νέα Ιωνία: Παράξενη υπόθεση με παλιές εικόνες – Συνελήφθη 74χρονη

Η ΕΛ.ΑΣεντόπισε και κατάσχεσε 56 παλαιές εκκλησιαστικές εικόνες, προχωρώντας στη σύλληψη ενός 43χρονου στο Μοσχάτο και μίας 74χρονης γυναίκας στη Νέα Ιωνία. Και οι δύο κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε Μοσχάτο και Νέα Ιωνία οι έρευνες και οι συλλήψεις 

Συγκεκριμένα, από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε επιχείρηση, μεσημβρινές ώρες της 3-1-2024 στην περιοχή του Μοσχάτου, έπειτα από ενδελεχή διερεύνηση και αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης εντοπίστηκε από κλιμάκιο αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας, στον ανωτέρω τόπο αυτοκίνητο με επιβαίνων 43χρονο άνδρα και κατόπιν ελέγχου στο εσωτερικό αυτού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 εκκλησιαστικές εικόνες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 43χρονος είχε προμηθευτεί τις εικόνες από την 74χρονη, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, ενώ μετά από έρευνα στην οικία της βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπλέον μία εικόνα.

Οι εκκλησιαστικές εικόνες, μεταφέρθηκαν στην έδρα της ανωτέρω υπηρεσίας και εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, η οποία γνωμάτευσε ότι 20 εξ αυτών εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων, ενώ οι υπόλοιπες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Οι αρχαιότητες, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: