Νέα Ιωνία: Ο Δημήτρης Μπάσης σε μία ξεχωριστή συναυλία με ελεύθερη είσοδο

Στη Νέα Ιωνία έρχεται για να γιορτάσει τα 25 του χρόνια στο ελληνικό τραγούδι ο Δημήτρης Μπάσης.

Ο κοσμαγάπητος ερμηνευτής υπόσχεται κέφι και τραγούδι σε μία αξέχαστη συναυλία που θα ενταχθεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Ο Δημήτρης Μπάσης στη Νέα Ιωνία

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου ο Δημήτρης Μπάσης θα τραγουδήσει στη Νέα Ιωνία μαζί με την Εστουδιαντίνα.

Νέα Ιωνία: Ο Δημήτρης Μπάσης γιορτάζει 25 χρόνια τραγουδιού σε μία ξεχωριστή συναυλία

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Μουσική του πορεία

Ο Δημήτρης Μπάσης γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, τον Απρίλιο του 1970. Εκεί είχαν μεταναστεύσει για μερικά χρόνια οι γονείς του. Έρχεται στην Ελλάδα στα οκτώ του χρόνια και κατοικεί σε ένα ακριτικό χωριό στο Κιλκίς. Σε ηλικία εννέα ετών αρχίζει να ψέλνει στην εκκλησία του χωριού και στα δώδεκα ξεκινά μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής. Παράλληλα τραγουδά ερασιτεχνικά σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στα είκοσι του συνεργάζεται με τον Σταμάτη Κραουνάκη, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Χρήστο Νικολόπουλο και άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες που τον βοήθησαν στα πρώτα βήματα της καλλιτεχνικής του πορείας. Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε με δυο συμμετοχές, στα έργα του Σταμάτη Κραουνάκη, «Όταν Έρχονται Οι Φίλοι Μου» στο οποίο συμμετέχει με δύο τραγούδια και στο soundtrack «Το Τρίτο Στεφάνι» όπου συμμετέχει με ένα τραγούδι.

Νέα Ιωνία: Ο Δημήτρης Μπάσης γιορτάζει 25 χρόνια τραγουδιού σε μία ξεχωριστή συναυλία

Το 1996 τον ανακαλύπτει ο Χρήστος Νικολόπουλος, συνεργάζεται μαζί του σε ζωντανές εμφανίσεις και το 1997 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Με Τη Φόρα Του Ανέμου». Οκτώ μήνες αργότερα κυκλοφορεί το soundtrack του σίριαλ «Ψίθυροι Καρδιάς», το οποίο γνωρίζει επιτυχία άνευ προηγουμένου αφού αγγίζει τις 120.000 πωλήσεις και η φωνή του Δημήτρη Μπάση ακούγεται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.